Хай Бог тебе благословить

Історія повторюється, або: коли ж Христос дійсно народився?

Розділ: Цікаве. Написав о.Віталій ~ Грудень 24, 2008. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

PhotobucketДвоє глибоко віруючих християн вперто сперечались про те, коли народився Ісус. Один доказував, що 25 числа місяця грудня, а інший толкував, що 7 січня. Були докази і цитування, були навіть і погрози Божої справедливості… було все.

У той же час хтось гучно співав коляду у сімейному колі, у церкві правилось, і можливо менш побожна душа тихо молилась, щоб Господь прийшов на землю і приніс спасіння своїм народженням.

Колись у давнину, в одну особливу ніч люди теж сперечались: чи народився Спаситель чи ні? Хтось комусь доказував і цитував Святе Писання, і а дехто накликав погрози за Богохульство… було все.

У той же час, у тиху ніч народилось дитя. Нічого нікому не доказувало, ні з ким не сперечалось. Просто народилось і принесло радість. Всім було весело і мирно. Хтось співав, хтось дари приносив, а дехто дякував за тихий прихід, що ніс із собою Гучний доказ Божої Любові.

Чому так є? Не знаю… але знаю одне, що історія ця постійно повторюється у цьому світі із кожним з нас, і кожний має свій час на цю історію.
Христос народжується у серці кожної людини.
Можливо саме, тому Він не захотів, щоб збереглася дата Його народження на землі?
Можливо саме, тому дехто з нас наголошує: Христос рождається! – тобто зі мною зараз стається містична подія: Бог у моєму серці народжується! Ага…. Народжується… і пробач, що цього разу не буду шукати цитат, доказів і ще чогось…
Отже, коли ж Христос народжується?

Переглядів було:1339

Відгуків є 6

  1. Piligrim

    Христос Рождається!
    Бажаю кожному відчути народження малого Ісуса у своєму серці вже сьогодні!
    P.S.
    … а на мою думк свято Різдва Христового ми усі святкуємо в один день 25 грудня, тільки одні за старим (юліанським), а інші за новим (григоріанським) календарем….

  2. Piligrim

    перепрошую за пропущені букви поспішав….

  3. Natali

    Христос Народився!
    У серці народження Ісуса має/може бути щодня, як тільки розплющуєш очі зранку. А святкувати Різдво все-таки хочеться з усім світом. Це й логічніше, щоб піст закінчувався ДО Нового року, а не після.
    Напевне, одиниці свідомо їдять пісне у новорічну ніч…

  4. Roman

    Люди є настільки різні…. настільки непередбачувані… от пані Наталі пише:”Христос Народився!”, не підозрюючи, що може натрапити на гостру критику людей, які просто не переносять, коли це привітання говориш у минулому часі….. о, я раз стільки був вислухав….. за цим губиться і зміст самого свята…. прикро….

  5. nadia

    Щиро вiтаемо вас з Новим роком i РIЗДВОМ ХРИСТОВИМ! В цьому бурному ,так швидкоплинучому часi не забуваймо, що ми живемо пiд Покровом Божим, чи добре нам,чи погано, але ми повинi дякувати ЙОМУ i благословляти Святе Iмя Його, народженного СПАСИТЕЛЯ Свiту-IСУСА!

  6. nadia

    А в основному: ми повинi бути вдячнi Iсусу за дароване нам життя, щоб ми жили для Нього, дихали для Нього i прославили Його.Приймiть найбiльший ДАР-це СПАСIННЯ! СПАСИТЕЛЬ свiту народився! СЛАВIМО ЙОГО! Царi принесли Йому золото, ладан i миро, найцiннiше, що було в свiтi того часу i сьогоднi, ми можемо принести тiльки себе, бо потреба Його тiльки е потребою, щоб ми навернулись до Нього i любили Його.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.