- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

кожна зустріч із Богом – це диво, яке може ціле твоє життя перетворити в Диво

Loading

[1]

Дорогі браття і сестри у Христі, у цю Першу неділю Великого посту ми почули, як Ісус кличе своїх учнів вирушити з Ним у подорож. Зауважмо, кличе кожного і по-різному. Одних кличе особисто, інших – через інших осіб. Ось Филипові сказав: «Іди за Мною»  і той пішов, а Натанаїл зустрів Христа, бо саме Филип дав свідчення: “ми знайшли Месію”

На початку Великого Святого посту Церква через це Писання запрошує нас пригадати про цей великий дар бути покликаним стати учнем Ісуса.

Пригадати про те, що це великий вияв Божої любові до нас, що Він першим нас шукає, кличе і приймає, бо Він хоче бути з нами. У ньому ми можемо віднайти себе, своє покликання – тобто ціль в житті, можемо відповіді на наші запитання, навіть дуже абсурдні, як наприклад: “що доброго може бути з Назарету?” таке іронічне запитання привело до зустрічі із Месією. Мабуть це була велика несподіванка для Натанаїла, але не для Ісуса, який бачить набагато більше і дальше. Бог уміє дивувати.

Тому кожна зустріч із Богом – це диво, яке може ціле твоє життя перетворити в Диво.

Інколи ми не бачимо цього дива… і декого навіть страх навіює. Бо втрачається цей дар бачити більше… адже обіцянка Ісуса може бути тільки із-за умови, що будеш з ним.
Ми не можемо бути спостергачами теперішнього чи згадувати як було колись із кимось. Бог є тут і між нами. Спокусившись і захопившись чимось іншим, ми можемо втратити цей живий звязок із нашим Спасителем, тоді будемо мати відчуття небезпеки і поченемо мати схильність звертати увагу на те, що не є виявом Божої слави, а є наслідком нищівної сили гріха.

Дорогі браття і сестри, згадуючи сьогодні слова апостола Павла, запрошую всіх нас у цей другий тиждень св.Посту, щоб побачити більше:

“Тому й ми, маючи кругом себе таку велику хмару свідків, відкиньмо всякий тягар і гріх, що так легко пристає до нас навколо, і біжімо витривало до змагання, що призначене нам, 2. дивлячися пильно на Ісуса, засновника й завершителя віри, який, замість радости, що була перед ним, витерпів хрест, не звертаючи уваги на сором, і возсів праворуч Божого престолу.” Евреїв 12.1-2.

 

Аудіо проповідь

Катехитична зустріч у сімʼї