Хай Бог тебе благословить

Як тривога, то до Бога – а чи завжди так має бути?

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Лютий 14, 2009. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

Ось, така життєва правда пояснює нам те, коли ми найчастіше звертаємось до Бога.
Mожемо пригадати наші оправдання і пояснення, якими ми користаємось при кожній ситуації, коли ми маємо вибрати: те, що Боже, чи так щось інше.
Вибрати Бога і Боже заради самого Бога
Сьогодні у цьому святі Стрітення ми згадуємо одну просту жінку і одного простого чоловіка (Пророчицю Анну і пророка Симеона), котрі очікували Господа заради Нього самого. Вони були при храмі не з причини, що їм потрібно було щось просити, вони просто прийшли, щоб зустріти Його – Месію.
Ці двоє стареньких людей своєю мудрістю нас повчають,що у відношенні до Бога і в нас повинні бути такі прості відносини. Це правда, що ми маємо мати повагу до Бога і не відноситись до Нього так – «по-панібратськи», але маємо пам’ятати, що він є нашим добрим Небесним Батьком.
Йому дуже подобається, коли ми пам’ятаємо про Нього, коли просто звертаємось до Нього, навіть, без поважної причини.
Хто для нас є Бог?
Звичайно, щоб так ставитись до Бога потрібно мати родинне почуття до Нього. Це означає, що ми маємо Його відчувати, як одного із найрідніших. І тоді наше відношення буде до Нього, як до рідного.
Згадаймо: як ми відносимось до Нього:
– як до сильного і недосяжного керівника, чи тирана, якого ми просто боїмось і бачимо дуже рідко?
– як до грізного судді, котрий залякує нас своїми обмеженнями, а потім виносить вироки і покарання?
– а може, як дехто: – до мертвого монументу, якому час від часу потрібно віддати пошану і відтак забутися?
Бог є живий
Бог на те прийшов на землю, щоб нас ще раз переконати у тому, що Він є живий Бог, не мертвий ідол, чи видумка філософії!
Він – живий Бог! Не тільки для людей того часу, але і для нас, сучасників! Кожному з нас потрібно твердо вияснити собі, і не комусь іншому, а самому собі: чи справді він є живий Бог для тебе?
Спробуймо одного дня просто помолитися до Нього, просто так, без важливої причини.
А може одного дня і теж без особливої причини, зайдем до церкви і привітаємось із Ним.
Тоді відчуємо, що Бог для нас буде не те, що живим Богом, але ще й рідним Богом.

Проповідь на свято Стрітення Луки 2,22-40.

Ти знаєш: чому на молитві потрібно перед іконою запалювати світло? Читай тут

Переглядів було:1436

Відгуків є 2

  1. Oleg K

    Наше відчуття хто для нас є Бог часто залежить від обставин, що є дуже не правильно!!! Коли в нас якась біда то ми вже думаємо про Бога як всемогутнього караючого і т. д. Але навіть коли Бог нас карає – то з любові!!! Як мама чи тато насварять тебе щоб ти більше такого не робив, і дуже тішаться коли тобі помогло і ти послухав!!! тому треба вглянутися в себе щоб Бог міг нас повиховувати і щоб ми сприйняли науку!!!! 🙂

  2. Oleg K

    Бог завжди один і той самий

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.