Хай Бог тебе благословить

Дорога до Емаусу – це і твоя дорога до пізнання Бога

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Квітень 20, 2009. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

Аж ось того самого дня двоє з них ішли в село, що звалось Емаус, шістдесят стадій від Єрусалиму, і розмовляли між собою про те, що сталось. Як вони розмовляли та сперечалися між собою, Ісус наблизився і йшов разом з ними, але очі їм заступило, і вони Його не пізнали.

У цей третій день Христового Воскресіння, можемо пережити разом із апостолами цю знаменну подію. Це буде можливо тоді, коли це свято буде також нашим особистим святом. Коли кожен з нас пережиє особисте воскресіння.
Можливо це буде нагода, щоб відновити бажання до життя, а це означає, що будуть зміни. Або ж відновлення нашого духовного життя? А це означає, що будуть відновленні колись залишені молитви чи відвідування Божого храму. А можливо, що буде відновлення відносин із ближнім після непорозуміння? Так воскресне взаємна любов…
Христос своєю перемогою над смертю нам показує свою силу і промовляє: “Там, де всі думали, що буде кінець, там з’явився новий початок!”
Христос промовляє до нас не тільки у часі Воскресення, але і у кожній важкій ситуації нашого життя, яка часто видається нам Голгофою життя: “Ти думаєш, що це якесь нещастя для тебе? Промине час і ти з радістю подякуєш Богу за ті прожиті хвилини.”
І дійсно: Бог у трудних хвилинах нашго життя показує Свою велику доброту, побачити, яку ми зможемо лише з часом.
Часто стаємо подібні до апостолів: розчарованих, засмучених, заляканих зрадників Христа… і коли все минеться і ми побачимо наше справжнє обличчя тоді Він тихо шепоче: “Це ти був таким, а тепер, коли довіришся мені до кінця, побачиш зміни великі”.
У цих змінах сам Бог відкриває нам очі через різні ситуації життя і приходить просвітління, здивування, а більше всього вражає, що залишається тихий слід Божої присутності.
Саме тому, зрозуміти Бога неможливо нашим людьским розумом.
Цим розумом ми можемо пригадати наше житті і свідчення Божої присутності, що ще раз себе переконати, що потрібно Йому вірити і довіряти Його словам.

Проповідь на 3 День Воскресіння Христового

Переглядів було:1772

Відгуків є 2

  1. DaLes

    Поясніть детальніше, що означають Ваші слова:”Коли кожен з нас пережиє особисте воскресіння.” ?.
    Як часто можна переживати “особисте воскресіння”?

  2. DaLes

    Чому “Дорога до Емаусу – це твоя дорога до пізнання Бога”?
    А чи не є дорога до Єрихону (Лук 10:30-37) дорогою ПІЗНАННЯ БОГА?

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.