Присутність Бога творить зміни

Loading

зміниЄвангеліє від Луки 8, 26-39

Коли нічого не було, Бог словом своїм сотворив зміну. Так почав існувати світ. І все, що почало існувати від Бога, все поступово почало творити зміни. Всі ці зміни були у кращу сторону. Добро розросталось. Наслідком цього росту є існування людини. Який же прекрасний задум Бога! Ми живемо – завдяки тому, що Господь захотів покращити це й світ. Ми повинні пам’ятати про те, що вінцем творіння була ЛЮДИНА. Саме тому, ми такі дорогі Богу. Саме тому, Бог може пожертвувати всім задля нашого спасіння. Найбільшим свідченням любові – це прихід до людей Єдиного Сина. І сьогоднішня історія нам ще раз свідчить про Божу любов. Господь шукає саму заблудну людину, найбільш відкинуту і можливо забуту. Шукає, щоб змінити її. І ці зміни дають людині життя. Не дивно, що після чуда тому чоловікові хотілось далі бути із Богом. Ісус на це сказав: Вернися додому і розкажи все, що Бог зробив тобі. Розказати рідним вчасно Цікаво звернути увагу, що Ісус наказує розказати про чудо зміни життя. І наказує, щоб найперше розказати про те, що сталось його рідним.

Ще минулої неділі ми подивляли добрий жест багача, котрий хотів попередити своїх рідних. Він не зміг цього зробити, бо було вже запізно. Цього разу Ісус сам закликає про те, щоб люди пізнали присутність Бога, котрий змінює життя. Сьогодні хотілось би запитати: хто звістив своїм рідним про те, що зустрів Бога, котрий змінює життя? Той, хто поділився цією Благою звісткою, той показав правдивість свого наслідування Христа. Каже Ісус: «Хто визнає мене перед людьми, то і Я визнаю перед Отцем моїм Небесним»

Ми повинні пам’ятати, що це не хвальба, а свідчення! Свідчення присутності Бога, котрий змінює життя людини. Ціль присутності багатьох з вас є змінити та покращити життя дітям, сім’ї? Це благородна ціль і водночас відповідальна. Рідні поклали надію на нас. Саме тому потрібно усвідомити нашу відповідальність перед нашими ближніми.

Перед нами часто стоїть вибір Що важливіше матеріальне чи духове? Пошана чи приниження? Байдужість чи ризик? Через все це перейшов Ісус, щоб дарувати життя у повноті чоловікові, котрий вже може змирився із своїм існуванням.

Дорогі у Христі, нехай приклад Христа Чоловіколюбця буде кожного разу, коли ми постанемо перед вибором між добром людини і матеріальною вигодою.

Добро від одного до другого
Одній жінці запропонували роботу. Вона прийняла пропозицію і хотіла вже розрахуватись, але грошей не прийняли. Дивно чому? Коли вона помогла іншому знайти роботу, у неї також запитали: «скільки це буде … ?». Спокуса довго мучила, отримати дешеві гроші, але вона лише усміхнулась і сказала: «Хай Бог помагає і тобі, і мені». Дивно тобі? А чому тобі так дивно?

2 коментарі до “Присутність Бога творить зміни”

  1. У світі дуже багато зла. Але і добро є. І багато залежить від нас, збільшиться воно, чи зменьшиться.
    Тож будемо молитися Богу, щоб допомогав нам і нашим добрим ділам

Залишити відповідь