Хай Бог тебе благословить

Нехай буде воля Твоя у всьому: у славі і у хресті

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Квітень 14, 2009. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

В’їзд в Єрусалим
Христос в’їжджає з великим тріумфом до Єрусалиму. Всі Його вітають і віддають Йому честь. Дехто заздрісно дивиться в Його сторону, як і раніше, коли бачив велику кількість людей біля Нього, Учителя Мудрості, Провідника людей. А ще дехто його супроводжує, називає Його Сином Божим, хоче поєднати царське майбутнє.
Христос приймає все з покорою, не боїться ні слави, ні похвали. В той же час, дивлячись на Єрусалим, бачить місце своїх останніх днів, дивлячись на людей радісних, бачить своїх грізних суддів, які дадуть останній вирок. Господь в цю мить радіє. Не перестає любити людей, не забороняє їм висловити все те, що відчувають у своєму серці.
Наш хід похвали
А ми? Як ми відносимось до людей, які прославляють нас? Як відносимось до тих, які нас величають, а потім зможуть нас осудити?
Віруюча людина сприймає все з Божої руки. Довіряє Богу і нічого собі не привласнює. Віддає Богу все, і визнає що Він є дателем усього. Віруючий не привласнює собі ні славу, ні терпіння. Постійно молиться і в цій молитві стається єдність.
Людина, яка захоплюється славою і забуває при цьому за Бога, залишається на самоті із цією славою. Слава є тимчасовою. Привласнюючи тимчасову славу, втрачає вічну.
У цьому пості маємо навчитися цінувати те, що буде зберігати нас і давати нам незамінну підтримку. Це є єдність з Богом у всьому, і в славі також.
Коли нас хвалять і величають потрібно у серці своєму хвалити Бога і віддавати Йому честь і поклоніння. І коли будемо йти на хресну дорогу нашого життя, сам Бог буде нас підтримувати і розділить наші болі і терпіння.
Мудрість людська так і закликає нас ділитися із радістю і вона побільшиться, а коли поділимось із трудностями, то вони зменшаться

Входімо разом із Ісусом у цей страсний тиждень, щоб засвідчити свою любов до Бога і віру Йому. Входімо із радістю приймаючи з Божої руки все і славу, і приниження. Входімо і скріпляймо єдність із Богом, розділяючи із Ним усе, кажучи в усьому: Хай буде воля твоя, Отче. Амінь.

Переглядів було:1434

Ключові слова до цього допису:

1 відгук

  1. Natalya

    Переглянула знову фільм Мела Гібсона ” Страсті Христові”, мені важко повірити у все, оскільки і справді деякі сцени важко переглядати, але напевне це близько до правди, бо так -важко повірити. Ісус добровільно прийняв свій хрест, обпльований, зранений, змучений, зневажений і знеславлений… Спаситель світу, але такий смиренний…

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.