Вечеря для всіх готова

У віддалене село до старенького священика послали в поміч молодого священнослужителя, щоб той пройшов практику і набрався трохи досвіду. Наступного ранку вже двоє священнослужителі були в храмі, щоб разом відслужити Божественну Літургію.
Першим, що слід було показати це як служиться Проскомидія. Це коротка частина Божественної Літургії, де служитель приготовляє дари до Святого Причастя. Слід було не тільки молитися, але ще й вирізати маленькі кусочки хліба із хлібців, що називають “просфорами”.
Старець нарізав основні частини і виклав молитовно їх на дискосі, а далі почав нарізати маленькі кусочки для вірних. Нарізав їх дуже багато. Читати далі Вечеря для всіх готова

Чи будуть всі милосердні? Чи це залежить також від нас?

Дорогі браття і сестри у Христі, в Євангелія від Луки 6,31-36 ми чуємо заклик Христа до Місійності, тобто повернути свої обличчя до тих, хто ще пізнав Божу любов, ще не живе духом Божого Царства, же не відновив у собі образ дитини Божої.
У цьому уривку ми можемо почути, як Ісус питає сьогодні: Коли ви любите тих, що вас люблять, яка ваша заслуга?  Тобто, яка користь  нам, коли ми будемо допомагати лише один одному? Коли ми закриємось між собою в “колі доброти”, в яке важко буде потрапити іншим, що буде тоді? Читати далі Чи будуть всі милосердні? Чи це залежить також від нас?