- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Він народ бунтує,навчаючи…

Loading

Він народ бунтує, навчаючи по всій Юдеї, почавши з Галілеї аж сюди.. (Лука 23, 5)

Я вірив у Бога і був досить впевнений у своїй вірі. Робив усе, що вимагали інші і, що сам вимагав від себе caмого. Мав певне переконання у твердості своїх рішень, бо, власне, бачив багатьох, що жили таким самим життям. Але одного дня прийшов Він.
Скоро я зрозумів, що Він прийшов не просто у світ, але прийшов у життя кожної людини. Не всі Його любили, але усім Він був небайдужий. Зробив багато у своєму житті: навчав, допомагав при потребі, деколи просто приходив і повертався назад, але зажди залишав за собою зміни. Декому це подобалось, а декому ні. Особливо було неприємним те, коли Він сколихував життя, життя кожного.
З часом Його почали називати бунтівником – тим, хто порушує порядок. Не раз Йому звертали на це увагу, траплялося так, що Його зупиняли, деколи просили, щоб Він відійшов і дав спокій.
Я часом слухав те, що Він говорив. Він був трохи дивний – говорив про мир, але спостерігаючи, як реагували люди, я не міг сказати, що це відповідало його словам. Бо часто багато з них, під час Його повчань, або ж після, сварилися, нарікали, були роздратовані, знервовані. Навіть ставалось так, що коли Він приходив, то деякі відразу починали кричати і сваритися з Ним.
Правдою було те, що хоч Він говорив голосно, бо було багато тих, хто Його слухав, але ніколи не кричав. Дивним було те, що торкався дуже глибини життя і саме те, що було приховане від всіх і, навіть, від себе, немов у гробі, де ніхто не може бачити, що саме є в середині. Тепер Він усе це розкривав. Було дуже неприємно і, навіть, боляче. Зупинити Його було не можливо. Він твердо вірив у те, що робив, і продовжував далі порушувати порядок, який для всіх був прийнятний.
Одного дня, вже не пригадую коли саме, але було це перед Пасхою, терпець багатьох увірвався, терпіти цього бунтівника вже було неможливо. Шукали як би Його забрати з дороги.
Я був тоді, коли Його схопили і засудили як того, що „…народ бунтує, навчаючи по всій Юдеї, почавши з Галілеї аж сюди”. Я теж хотів спокою, щоб ніхто не тривожив моєї буденності, у якій я знаходив мир. Я теж кричав „Розіпни!”, будучи солідарним зі всіма. Його засудили і вбили,… але не зуміли віднайти спокій.
Натомість багато з тих, хто Його слухав і почав наслідувати віднайшли цей мир, про який Він говорив, але стали вони такі самі, як Він – бунтівники – ті, що сколихують життя, життя кожного з нас.