- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Відпустив гріхи, але сам був зачислений до грішників

Loading

[1]

І от принесено до нього розслабленого, що лежав на ношах. Побачивши їхню віру, Ісус сказав розслабленому: “Бадьорися сину, твої гріхи відпускаються.”
Та тут деякі з книжників заговорили між собою: “Він хулить.”

Дорогі у Христі, історія із розслабленим, якому Ісус прощає гріхи є немов продовженням попередньої історії, коли Ісус звільнив двох опанованих від злого духа. Ситуація повторюється: Ісус робить добро, а люди за це осуджують його. Але цього разу це були не прості люди не навчені, а законовчителі. Вони були авторитетом і мудрецями народу. Цей підхід до мудрості, як побачили із історії, не був на допомогу потребуючих, але лише на збереження закону-порядку.

Мудрість Ісуса є відмінною від їхньої. Вони дивились у книги і бачили закони та міри покарання за їх переступ. Ісус бачив глибше: він дивися у серце людини і бачив там її біль.
Побачив не тільки зовнішню хворобу, але ще й її збудника: гріхи. Це ще раз нам нагадує про те, що у багатьох наших хворобах їх батьком є гріх.
Гріх порушує гармонійний розвиток людини, послаблює її духовно, а це відбивається і на тілі. Тому завжди дораджується лікування тіла завжди почати із лікування душі. Молитви за оздоровлення, Свята Сповідь, відвідування святих місць, щире прощення і благословення – нам не одноразово підтверджували чудодійну силу.
А скільки болячок ми носимо ще в собі? З року в рік передаємо, а деколи дістається ще й нащадкам… Мають знати тато і мама, що коли грішать, то готують “дарунок”дитині, котра буде його нести спокутуючи гріх батьків. Хтось може подумати,що залякування, але вартує поглянути довкола і побачити, що для багатьох – це факт життя.
Глибоке покаяння – отримання відпущення гріхів, нехай стануть для нас першою умовою для отримання оздоровлення як тілесного, так і душевного.
Ісус йде далі вперед, виконуючи свою місію
як бачимо, що ні перший ні другий та інші випадки з осудом чи вигнанням не зупинили Ісуса у Його Спасительній місії. Не зневірювався і не провокувався, не втратив охоти поширювати Євангеліє. І недоказував свою безгрішність навіть тоді, коли його було зачислено до лиходіїв. По вчинках, як казав Він, пізнаєте!
А ти цікавишся, що про тебе люди кажуть? І ти далі продовжуєш робити добро, навіть, якщо тебе принижують, звинувачують у переступі якихось принципів чи інше.. ?
Якщо так, то ти наслідуєш Христа!

Матея 9:1-8