- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Віримо тільки у смерть чи ще у воскресіння?

[1]

В уривку в Євангелії від Луки (від Луки 7:11-16) розповідається історія про воскресіння сина вдови. Слово “смерть” було дуже близьким словом для жінки, яка втратила чоловіка і тепер сина. Із цим словом приходять різні пережиття, емоції. Багато із них пов’язані із смутком, плачем, журбою.

1. Побачивши матір, Господь зглянувся над нею і сказав до неї: “Не плач”.
Ця історія показує, що Господь не є байдужим, Він є уважним до кожного в його потребі. У цьому уривку відчувається особливе співчуття щодо матері в її особливій ситуації життя. Погляньмо довкола, як змінився цей світ.
У цьому світі радості і безтурботності проблеми іншого можуть бути загрозою для особистої радості і тому дехто уникає зустрічі із тими, яким нелегко.
Задумаймося над тим: які ми мали пережиття, коли нас підтримували у скрутний для нас час? Чи згідні з тим, що кажуть разом і біда ділиться на двоє, а радість помножується?  Які ви мали пережиття тоді, коли вдалось підтримати іншого, що ви відчували у своєму серці?

2.  І приступивши, доторкнувсь до мар, і ті, що несли, зупинились. Тоді Ісус сказав: “Юначе, кажу тобі, встань!” І мертвий підвівся і почав говорити. І він віддав його матері.
Багато із того, що робив Господь було предвіщенням майбутнього. Було важко повірити у слова про воскресіння, але такі приклади підтримують у вірі, в те, що буде. Наша віра має бути аргументована і підтверджена прикладами.
Задумайся над тим:  Коли ти береш участь у похороні чи у твоїх пережиттях є місце для “надії у воскресіння”? Чи згадуєш про приклади воскресіння, які записані у Євангелії? Може пригадуєш скільки їх було?

3. Страх огорнув усіх, і вони прославляли Бога та й говорили: “Великий пророк устав між нами”, і: “Бог навідався до народу свого.”
Коли людина стає свідком особливої ситуації, то сама подія впливає на людину, впливає на її життя. Пригадаймо події з нашого життя, які вплинули на нас і ми змінилися.
Задумайся над собою:  як ми живемо в Божому провидінні? Як віримо, що все стається з Божої руки і його допусту?

Звичайно, що по-людськи хотілось би, щоб кожна матір була так утішена і так станеться, при воскресінні всіх.

Ці відповіді допоможуть тобі пізнати твоє духовне життя. Ти можеш поділитися із іншими цими запитаннями і твоїми відповідями, щоб краще обговорити цю тему і зробити ще один крок у твоєму духовному житті.