- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Бог нас любить

Loading

Бог любитьБог нас любить. І сумніватися в цьому ми не маємо права. Бог є джерелом любові, i тому Він може тільки любити нас. Все, що дароване від Бога є знаком Його любові і безмежного добра. Та не завжди ми розуміємо вияв Його любові.
Чому дуже часто ми не розуміємо те, що Він нас любить?
А все почалось із простого. Метод диявола дуже простий – підміна понять. Спокусити думати по-іншому, змінити спосіб мислення, а далі людина вже сама йде за течією своїх зіпсутих висновків.
По-особливому у теперішній час «пішла мода» на підставлення понять. Означає, що в одному слові можуть бути різні значення. Найстрашніше те, що деколи в одному слові можуть бути кілька протилежних значень. Це дає початок хаосу.
Слово «Любов» стало жертвою
А тепер візьмемо слово «Любов». Сьогодні, говорячи про любов, дуже часто потрібно уточнювати: про яку любов говориш?
Люди за різних обставин почали приймати інші значеннями любові. Тепер можна чітко зауважити кризу відносин між людьми, які кажуть, чи казали, що люблять одне одного. Отримуємо багато пропозицій любові, але часто у значенні тілесному. Багато книжок написано, але і ці книжки у більшості переслідують ціль заробити гроші, тому пишуться любовні романи. Читаємо, дивимось телевізор поглиблюємо свої знання про любов і скільки фактів кризи у сім’ях?
Діти залишають батьків, батьки розлучаються, молоді не бажають зв’язувати себе вузлом любові. Любов стала не надійною і проминаючою.
Частіше почало бути чути вигуки: я не вірю в любов, я змучився любити, я тебе вже не люблю.
Але Бог каже, що любов вічна!
Виходить непорозуміння. Якщо любов не проминає, то чому вона проходить, десь зникає?
Може довго шукати відповідь, але вона є дуже близька. Це не була любов! Це було щось інше. Його назвали словом «любов», вкравши це слово від правдивого значення, що було дане самим Богом.
Не даром кажуть: найбільша брехня – це та, яка стоїть дуже близько до правди.
Диявол хитрий. Він не зміг заперечити Божу любов до людини. Не можна було заперечити факт сотворення світу і все, що є в ньому. Не можна було приховати турботу Творця у законах природи. Неможливо стало також відвернути увагу людини від закликів до покаяння пророків і погляд людини теж вдалось відвернути від розп’яття. Проте злому духові вдалось спокусити людину думати по-іншому про любов і потім на основі хибного поняття, заставити думати, що Бог нас не любить. Нажаль частково йому це вдалось.
Хтось повірив, що Бог його не любить
Багато людей думають, що Бог їх не любить. Що Бог це грізний і караючий суддя. Саме його потрібно боятися і ховатися від Нього. Ось так, залякана людина відходить від Бога. Уникає зустрічі з Ним. Уникає бути любленою, бо вже не раз хтось попікся на людській любові. Не хоче відкривати свого серця, своєї душі, бо не хоче завдавати ще однієї рани від того, що хтось може зрадити. Нема бажання довіряти, бо розчарування таки важко переносити.Бог любить і чекає
Бог чекає на тебе, щоб ти відчув Його любов.
Божа любов є інакшою. Його любов – це бажання справжнього добра людині. Бог знає дуже добре кожного з нас і знає, що дійсно нам потрібно до осягнення нашого справжнього щастя.
Його любов дуже часто ототожнюється із словом МИЛОСЕРДЯ. Він любить нас не за те, що ми зробили, чи яке життя ведемо, а тому, що ми є Його сотворіння, ми є частинка Бога.
Тому не потрібно боятися йти до Нього чи сумніватися в Його любові. Він нас просто любить.
Дорогий брате і сестро у Христі, Нам потрібно лише ризикнути прийняти Його любов і почати жити нею. Жити Божою любов’ю. Любити себе та інших так, як Він показав нам любити, а не так, як нам хтось внушив. Коли будемо любити Його любов’ю, то вона дійсно буде вічною.
Бог є вічний! Його любов – вічна!