- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

І що тут дивного, що ти віруюча людина? Повірити Ісусові – це ознака християснької віри

Loading

Людина відійшла від Бога і покинула блаженний рай через непослух, а через виконання Божої Волі повернеться до неба
Дорогі браття і сестри у Христі, у цю неділю ми читаємо розповідь про те, як Ісус виконує місійну діяльність, несе людям Добру Новину. Він показує себе добрим проповідником, справжнім Учителем життя, посідателем Істини, добрим організатором. Люди, слухаючи Його, захоплювались Ним по-людськи, Його словами і його поведінкою. Але це не була ціль Його місії, потрібно було від захоплення Ним перейти до віри в Нього.Перше прохання Ісуса до Петра
Серед тих людей був і Симон(з часом змінить ім’я на Петро). Петро допомагає Ісусові, даючи свій човен, і мабуть десь схвалює таке розумне рішення, адже людей було дуже багато і човен був бездіяльний.
Петро виконує прохання Ісуса дуже радо і пояснення цьому може бути те, що нам легко виконувати Божу волю, коли радо погоджуємося із нею і коли немає нічого протирічивого нашим переконанням, нашому досвіду життя, нашим планам.
Приходить час, коли стоїмо перед вибором
Друге прохання викликало проблему для Петра. Адже Ісус попросив віддалити човен і почати ловитви риб. Справжній рибак, що ціле своє життя потратив тільки на це, добре знав, що у цей час нічого не зловиш. Саме тому десь в глибині душі заперечував Учителю, не погоджувався.
Подібно стається з нами, коли в певні моменти життя приходиться вибирати: піти шляхом вказаним Богом, чи піти іншою дорогою. Наш світогляд, наші переконання, наш характер і освіта, та врешті наш досвід підказують нам який вибір маємо зробити, але часто ця підказка є всупереч Божій волі. Що тоді?
Петро не заперечує свій досвід, але виконує прохання Христа: “На твоє слово!” Немов себе захищає перед висміюванням досвідчених рибаків. Ризикує заради інтересу, а можливо, щоб провчити “Мудреця життя”, але “нетямущого в рибальстві”, а може дійсно був захоплений постаттю того, хто говорив і вірив у те, що Він говорить.
Стався початок довгого шляху, шляху віри
Зловили багато риби, що мусіли кликати інших, адже човни почали потопати. Коли шок від пережитого перейшов, Петро мабуть вперше починає бачити різницю між собою та Ісусом. Не в знаннях і в досвіді є секрет успіху, а  – у вірі! Повірити і зробити, послухавши.
І сказав Ісус Симонові: Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей! І вони повитягали на землю човни, покинули все, та й пішли вслід за Ним.
Ісус кличе Петра до великої місії і ця місія є має бути на не людській основі, але на Божій, отже через ВІРУ
Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне,і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити, так щоб не хвалилося перед Богом жадне тіло“. Ікор 1.27-29.
Не можна заперечити, що ми віруючі люди, але все ж можна часто поставити під сумнів нашу віру в Ісуса. Особливо тоді, коли Його прохання, заповіді, дороговкази, поради, йдуть всупереч нашим переконанням чи думкам інших людей.
Ми ризикнемо як Петро? І тоді зміниться наше життя, можливо навіть зміниться і ціль життя! Тоді виконаємо Божу волю, тобто те, що хоче Бог.