- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Любов… є Любов…. Бог є любов!

Loading

Одного дня я відкрив Біблію і мої очі спочили на слові Любов. Не сміливо підкреслив його.
Любов – це важливо! Без любові життя немає сенсу. З любов’ю все набуває цінності. Любов є початок і любов є результат, але любов ніколи не може бути кінцем, адже любов завжди продовжує, завжди живе. Любові немає мертвої, вона або є, або її немає. Ми потребуємо любові… я потребую любові… Яке милозвучне це слово любов. Як хочеться його частіше чути, як хочеться його частіше говорити, як хочеться його відчувати на собі…

Наступного дня знову відкриваю Біблію і знову мої очі спочивають на цій же сторінці. Читаю … в моїх роздумах знову крутиться минуле слово, але поруч з іншим: є любов. Так! Слово любов без цієї букви “Є“- це просто термін, філософське поняття, ідея, невгамовне бажання і потреба. Любов є!
Якщо би її не було, то не було би мене і тебе! Вона є! Цей світ би не встоявся без любові. Любов є в цьому світі. Люди зустрічаються і думають один про одного. Люди народжують дітей і опікуються ними. Життя продовжується, бо “є Любов“. Без любові життя людей би зупинилось, усе би загинуло.
Ми живемо значить є Любов!

Пройшло багато часу від натхнення і глибокого переконання про існування любові. Жити любов’ю і любити інших, робити добро і продовжувати його – це було ціллю життя і змістом усіх думок, слів і діянь. Але щось ще бракувало…

Справа в тому, що зустрівся із протилежними до любові явищами: заздрість, невдячність, обурення, злоба, ненависть, мстивість, невдоволеність та ще багато іншого. Це вводило мене в кризу…
Любов є, але звідки взяти її?
У цьому світі все скінченне.
Кожний рух зупиняється і рух любові також, кожне джерело тепла виділяє свою енергію і потім холоне… Скільки бачив добрих людей і в них також опускались руки, щоправда не у всіх …
Ні…, Я не сумнівався, що Любов є, але вона згорає, любов віддається, любов відходить від серця і ….. нажаль … ох так, важко це сказати: але не завжди повертається.

Серце спорожнене, виснажене, знесилене  потребувало любові. Потребувало джерела любові.

Я знову відкрив книгу книг. Тепер окрім слова любов, окрім слова є, я ще прочитав інше слово, що надає зміст обом. Цим словом було слово “БОГ“. Тепер це звучало так: Бог є любов ! Тепер я підкреслив всі три слова.

Ось в чому таїнство доброти, милосердя і любові. Бог є джерелом любові. Він єдиний є Творцем її. Любов – це подих Його. Нею Він надихає нас, дає нам життя у ній, нею Він нас зігріває, через любов ми пізнаємо Його присутність. Саме любов Його є причиною і суттю людського життя. Саме Його любов безкорислива і вічна, непроминаюча і невичерпуюча.
Хто перебуває у Його у любові, у тому і Бог перебуває, і той перебуває в Бозі.
Все, що робиш є натхненням Бога, є Його силою і є Його діянням, а ти лише є знаряддям дії Божої Любові.

Сама любов без Бога, це не любов. Це копія любові, Як і копія відблиску, який ми можемо побачити у дзеркалі. Є багато людей, що віддзеркалюють любов. Це віддзеркалення є видним і яскравим, але дочасним і проминаючим. Такі люди живуть заради великої ілюзії: Доброта заради доброти, любов заради любові, .. А світло світить заради світла? У цьому закритому колі, коли станеться тріщина, все зупиниться. Це в історії підтвердили великі “добродії”, що благими намірами вдались до великого зла, замаскованого фальшивою добротою. Тому жити в ідеєю заради ідей, це ще одна ідея.

Віруючі у Бога живуть заради конкретної особи, яку ми кличемо Отець Небесний, котрий у Синові і Дусі Святому показав Свою Святу Волю: Любіть, як я полюбив вас!

Відчувши на собі Любов і прийнявши її, ми стаємо носіями Божої Любові. Стаємо свідками того, що БОГ Є ЛЮБОВ. Це не ідея! Це ознака конкретної Особи – Бога. Це Його обличчя, відбиток якого несемо ми, Його створіння.

Любов жива, Любов вічна і Любов безкорислива, коли – це є Божа любов.

Біблія дає відповідь на запитання життя. В різних періодах життя маємо різні запитання. Читаємо Біблію і той же текст, а звертаємо увагу на ту відповідь, яку ми в силі зрозуміти.
Минає час і нам відкривається повніша відповідь.
Головне не зупинятися на частковому, а шукати і знаходити, просити і буде дано, стукати і буде відчинено.