- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Де Христос, там нема місця злу. А що ти робиш з духовним вірусом?

Loading

Дорогі браття і сестри! У Євангелія від Матея (8:28-9:1) читаємо розповідь “Про зцілення двох біснуватих і вигнання з них злих духів” , розуміємо, що зло, щоб виявитися в цьому матераільному світі, мусить матеріалізуватися, тобто прийняти фізичне тіло. Ось тому, живучи тут на землі, ми маємо постійну атаку різних спокус, які хочуть тільки одного, щоб ми дали їм притулок у нашому житті. Це щось подібно до вірусів і хвороби. Духовні віруси хочуть наповнити нас і знайти пристановище: в наших серцях, в наших сім’ях, між друзями. Вірус провокує хворобу, хвороба веде нас до знищення. Наш ворог, хоче нашого знищення і помогти йому в цьому можемо ми самі! Ось тому важливо обмежити контакт із тим, що може нас заразити і потім довести до знищення.
Перша умова захисту – це самому не шукати можливості зараження.
Інколи люди кажуть, я вже не уявляю себе без тої поганої звички чи навіть якогось гріха. І це вже означає, що людина перейшла у стадію хронічного духовного захворювання, втратила віру у те, що може бути здоровою.
А хіба може вилікуватися той, хто не хоче бути здоровим?
Ми можемо творити середовище для присутності Бога і середовище для присутності злого духа.
Пригадаймо прислів’я: “З ким поведешся і того наберешся!?” Замість “духовно-брудного” середовища потрібно шукати здорове середивище, його творити.   Допоможімо один одному творити середовище, де буде відчуватися присутність Христа:
усе, що лиш правдиве, що чесне, що справедливе, що чисте, що любе, що шанобливе, коли якась чеснота чи щобудь похвальне, – про те думайте!” (Послання св.Павла до Филип’ян)

Хто заразився, але лікує себе від зла, той шанує себе та інших, бо не розносить іншим. Бережімо себе, любімо себе і ближніх.
ІСУС – мій цілитель і захист. Ближні мої нехай не будуть жертвою моїх духовних хворобливостей. Хай духовно недужі запросять у своє життя Спасителя і Він ізцилить їх, спасе від гріховних болізней, подаючи благодатну силу Божої Любові.

“СПАСИ БОЖЕ” -усім, хто достойно перейшов апостольський піст і долучився до ПРОПОВІДУВАННІ  Доброї Новини – Євангелії. У цьому Торжестві апостолів Петра і Павла пригадаймо наскільку має велика сила звіщення Доброї Новини. Серед цього світу темряви, який негативною інформацією заповнює інформаційний простір ми маємо боротися за Світлі думки, за чисті слова, за мирні дії. Світ стане іншим! Святим! не таким, як його показують по телевізору окремі злі люди і злими цілями, повнені духом брехні і цинізму.

Світ стане добрішим, коли ми стане хоч трішки добрішими і щодня,
Світ буде віруючим, коли ми попри все буде далі вірити у силу добра,
Світ буде світлішим, коли відійдуть темні думки, слова і вчинки із нашого життя.
Жити стане легше, коли перестанемо ускладнювати життя собі та іншим.
Запросімо Христа, щоб Він звільнив нас від усякий духів злоби.