- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Як ми виявляємо повагу до Бога? Чи приймаємо одежу Божої благодаті?

Loading

[1]

Дорогі браття і сестри, притча про Весільну гостину (Євангелія від Матея 22:1-14) також була звернена до людей віруючих. Ми, котрі ходимо до Божого храму і вважаємо себе християнами, чи ми почуємо цю притчу, думаючи про своє духовне життя? Що для нас означатимуть слова: “Багато бо покликаних, але вибраних мало”До Свого Царства Бог нас КЛИЧЕ без нашої на це згоди, але без нашого вибору і нашого рішення ми не можемо увійти в нього і без виконання Божої волі ми не зможемо залишитися в ньому.
Хоч і перші люди відмовились від виконання Божої Волі і були вигнані за це з раю, та Бог по Своєму Милосердю далі продовжує запрошувати кожного з нас до Себе.
Бог нас кличе до участі у Своєму Царстві і нам припадає зробити вибір, а це означає, що потрібно залишити наше світське життя і клопоти, щоб стати учасниками Божественного.
Запрошення на гостину – це тільки прообраз того, що буде у вічності.
Тут на землі Бог нас учить і привчає до вічності у Божому Царстві. Тут ми у кількох хвилинах показуємо свою Любов і повагу до Бога, а для Небесного Отця – це ознака, що ми це хочемо робити цілу вічність.
Та все ж наш досвід показує, що не так є легко почути голос Божий, довіритись і залишити все, щоб побути з Богом на молитві, у роздумах про Божественне, щоб посвятити свій час на добрі діла, виявити милосердя.
Зауважмо, що чим більше ми любимо Бога, тим легше і простіше є бути з Ним на молитві, у Його домі-храмі, виконувати Його Волю.
Якщо не любиш і не поважаєш, то тільки і шукаєш способу, як цього не робити.
У притчі також згадуються і ті, котрі прийшли на гостину, але були засуджені, бо не мали весільної одежі, яка за звичаєм дарувалась кожному гостю при вході . Вони не хотіли залишити свій старий одяг і прийняти інший. Про причину не знаємо.. але знаємо, що також і серед тих, які приходять у храм, є такі, котрі не приймають від Бога дарів Його і тому не міняються. Чому?
А це вже потрібно, щоб кожен запитався себе, як він змінюється після кожного відвідування храму, після читання Св.Письма, доброго діла. Хто поважає Бога і любить Його, той не сумнівається в тому, що Бог хоче добра для нас, той не бунтується перед виконанням Божої волі, той постійно обновляється, одягаючись у весільну одежу святості!
Що означає: Божа воля?
як ти розумієш вислів: Нехай буде воля Божа?

благословляю на цю неділю. День, коли ми можемо отримати одежу Божої благодаті і стати достойними учасниками Божого Царства.
Хочемо цього? Що ж цей день нам конкретно покаже і ці роздуми сподіваюсь нам допоможуть.