- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Не жахайтеся! … йдіть, скажіть його учням …

Loading

Марія ж Магдалина й Марія, мати Йосифа, дивились, де його покладено. 1 Якже минула субота, Марія Магдалина, Марія, мати Якова, та Саломія купили пахощів, щоб піти та намастити його. Рано-вранці, першого дня тижня, прийшли вони до гробу,.. Євангелія від Марка 15:47

Дорогі браття і сестри у Христі, об’єднані у радості Воскреслого і живого нашого Спасителя. Хто отримав Божий мир і радість від зустрічі із Спасителем, той усвдомлює, що втримати це закритим у собі неможливо.
Щось подібного сталось із жінками, яких огорнув страх і трепет, але чи на довго?
Ті, хто пережив на собі зустріч із воскреслим Христом, не може стримати все у собі і приховати це.
Ми отримали ці дари, щоб ділитися, адже ділишся із радістю та душевним миром, і стається чудо помноження радості і Божого миру.
Ми, християни, покликані нести у світ Божу радість, Добру новину. Тепер у світі є близько 1,5 мілярди християн і це говорить про те, що нас, носіїв Доброї новини, є багато. То чому такий, як ми кажемо, “страшний” світ?
Ми звикли звинувачувати інших, навіть Бога, покладаючи вину за все “страшне”, що діється. Та все ж потрібно набратися сміливості і поглянути на себе: що я роблю, щоб цей світ змінився, чим я його наповнюю?
Погляньмо на себе: чи ми є носіями Доброї новини?
Якщо ні, то: або ми не зустрілись із Живим Христом, або ми не прооповідуємо його Добру новину.
Ця, можливо і гріка правда, ззможе нам пояснити багато незрозумілого для нас. Адже багато відповдіей на наші запитання є в самих нас. Лише потрібно звернути на них увагу і правдиво прийняти.
Кілька апостолів, учнів, вірних жінок розпочали цю переміну світу і нам слід продовжувати хвилю цих добрих перемін.
Єванлегія – це не лише книжка на престолі, чи книга на полиці – це “слово, що стається тілом і мешкає між нами”. Ми стаємо живою Євангелією, коли наповнюємося Духом Євангельким. Цей Дух несемо в собі і передаємо Його іншим.
Подяка тим, хто спасає себе і допомагає у цьому іншим
Ми потребуємо крім Євангельської науки ще й доброго прикладу, що покаже як жити у цій науці. Дякуємо Богові, що дає ласку мати таких вірних жінок серед нас. Це ті, які є знані через свої добрі і жертвенні вчинки для Церкви, і ті, які незнані, адже своїм тихим і смиренним молитвенним життям проповідують, що Христос живий.

Те, що зробили мироносиці, апостоли – рознесли вістку про Живого Христа – те, ми маємо продовжувати. Звичайно, що у нас є багато перешкод, починаючи зі страху і “що про мене подумають” і т.д.
Так було і в апостолів. Якби вони з Божої ласки не попобороли ці перешкоди, то ми би не пізнали, що Бог живий. Пізнають наші наші нащадки?