- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Йменування Ісусове. А яка твоє ім’я?

 

imennia

14 січня за новим стилем Східна Церква святкує Обрізання Ісуса Христа. Це свято нагадує історичну подію, що сталася на восьмий день після народження Ісуса, згідно з законом Мойсея при цьому дали йому ім’я.
Як сповнилось вісім день, коли мали обрізати хлоп’ятко, назвали його Ісус, ім’я, що дав був ангел, перше ніж ” alt=”” />воно зачалося в лоні.
Восьмого дня народжене Марією немовля отримало у святині ім’я Ісус, що означає Спаситель, котрий став Спасителем усіх людей від гріхів їхніх. І це не була тільки назва чи просте надання імені – Ісус. В тому імені крилася велика правда, що почала здійснюватися з приходом Ісуса Христа на землю й довершилася Його смертю на хресті, та воскресінням з гробу.
Він у своєму імені сповнив місію Свого життя, а ми?
Отож, і ми у це свято маємо нагоду згадати і про своє духовне покликання. Кожен з нас має ім’я і це означає, що ми також маємо місію.
Сьогодні можемо пригадати своє ім’я і його значення, а поряд з цим також покровителя небесного Святого, котрий мав це ім’я та освятив його своїм життям.
Давання імені – це давання напрямку життя!
Не вартує легковажити із даванням імені дитині, бо кожна мама і тато хочуть дати власній дитині щонайкраще, але тут питання: чи вони  знають, що є краще для дитини? У цьому потрібно молити Бога, щоб Небесний Отець виявив свою волю.
Трапляється таке, що вибирають ім’я в честь якогось героя мультфільму чи кіносеріалу, або ще чогось явища. І тоді як?
Хіба ми, як віруючі люди, можемо своїй дитині ставити в приклад не християнське?
Отож маємо пам’ятати, що наше покликання – це наслідувати святих, щоб самим стати святими!
Маємо виконати Божу волю тут на землі і в нашому і мені це має бути вказано.
Нам дається ім’я святого не тільки для того, щоб відрізнялися один від одного, коли нас кличуть, не тільки, щоб ми мали небесного заступника і покровителя, а також для того, щоби ми пам’ятали про своє покликання, про свою особливу місію, щоб своїм ім’ям ми нагадували ближнім нашим про те, до чого ми вибрані і покликані
А святий Василій Великий, котрого пам’ять світло святкуємо, хай буде яскравим прикладом єдності з Богом. Його ім’я “царський” – освятилось його праведним життям і Він удостоївся царства Божого.
Св.Василіє, заступайся перед Господом за нас, щоб і ми виконали місію свого життя.