- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Бути святими – це виявити любов, не творячи конкуренції Богу

Дорогі браття і сестри, у неділю Всіх святих роздумуємо про наше спільне покликання – бути святими!
Апостол Петро у своєму посланні нагадує нам:
… за Святим, що покликав вас, будьте й самі святі в усім вашім поводженні, бо написано: Будьте святі, Я бо святий! (1 Петра 1:15,16).
І якщо дехто каже, що йому ще далеко до святості, то це не означає, що ми повинні про це забути, перестати про це мріяти і молитися, докладати усіх зусиль, щоб приблизитися до образу святості.
Кожний наш крок до Бога – це крок до святості.
Християнське бачення святості полягає в тому, щоб приближуватися до Бога. Чи ближче ми до Бога, тим більше Його святість входить в наше життя.
Що має нас тягнути до Бога? Цікавість, вигода, якийсь страх? Ісус показав, що Любов має бути понад усе! Найбільша причина приближення до Бога – це вияв любові до Нього. І ця любов має бути першою і найвищою серед усіх.
Адже Бог перший полюбив нас, Бог найбільше серед усіх створінь нас любить. Тому справедливо є, коли ми ВІДПОВІМО на Його любов і ця відповідь Йому буде першою, а вже потім всім іншим.
Дорогі батьки, якщо ваші діти не виховані вами, щоб вони першими любили Бога, тоді чи не ставите ви себе у конкуренцію до Нього, тобто: чи не забираєте Йому належне собі?
Є гра, коли батько і мама запитуються у дитини: кого ти найбільше любиш – тата чи маму? Але чи ви запитуєтеся свою дитину чи вона любить Бога? А чи ви виховуєте, щоб вона Любила понад усе, виконуючи заповідь Любові?
Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю Матея 22:34-46.
Коли батьки роблять із себе культ особистості, тоді ця форма ідолопоклонства повертається проти них у період криз дітей.
Мудрий той, хто вчить любові до Бога, хто виховує у пошані до Отця небесного, бо виховує в Істині і бажає дитині справжнього добра.
Святі ті батьки, котрі дитині показують, свідчать свою Любов до Бога і дитина вже із малку бачить це, тихо переймає цю любов і наповнюється нею.
Бути святим – це можливо! Якщо любиш і не соромишся Бога, якщо у всьому, що робиш бачиш шлях до святості.
Інколи запитуємося: чи це Божа воля зробити те чи інше? Якщо у цьому є вияв любові, якщо у цьому є крок до святості, якщо у цьому є пошана до ближнього, то є і Божа Божа Воля, Боже Бажання.