- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Віра – це дар спасіння для тебе і через тебе для твоїх ближніх?

[1]

Дорогі браття і сестри, уривок про уздоровлення розслабленого нам пригадує про великий дар, який приніс нам Господь: це дар отримувати прощення за наші гріхи.

Раніше люди могли лише про таке мріяти, або надіятися, що Бог простить гріхи, а тут чують слова: прощаються тобі гріхи. Такого ніхто не міг раніше казати, адже гріх – це не тільки просто поганий вчинок, це вчинок проти Божої Любові. Лише Бог може простити гріх, бо провина є перед Ним.
Ось, тепер з приходом Сина Божого, Бог є серед людей видимий, Його можна почути. Він озвучує ознаку Своєї любові: прощаю тобі!

Звичайно, що це викликало обурення у людей, які не розпізнали в Ісусі Сина Божого. Він на знак правдивості слів зціляє розслабленого чоловіка. Чоловік встає: піднімається з гріха, піднімається і відновлюється достойність вільної людини.

Віра – це дар не тільки для особистого спасінняВражає, що таку ласку прощення і зцілення отримав чоловік через віру своїх друзів. Сам не міг дістатися до Спасителя, тому потребував допомоги. Можемо тільки уявити, як цього бідолаху вразила поведінка його друзів. Коли тебе опановує зневіра все більше і більше, то віра тих, хто поруч, можуть освітити цю темряву безвір’я і тоді стається чудо.
Дорогі у Христі, ми також можемо бути оточені різними людьми, які можуть бути у подібному стані. Тоді, коли самі не можуть отримати Спасіння, то часто закриваються у відчаю і відчувають себе покинутими. Господь у цій розповіді нам відкриває, що віра – це не є індивідуальна приватна справа, віра – це дар спасіння як для нас особисто, так і для духовної єдності з нашими ближніми.

Завдяки такій вірі грішник, людина далека від Бога, може бути помилувана і стежки життя її направляться. Така спільна віра – це вияв підтримки зі сторони інших. Тобто тих, котрі  об’єднались не тільки у спільній причині: “чому?”, але ще й для “чого?” і “задля чого?”. Саме це пригадує про наші молитовні групи: про людей, котрі об’єднуються і у своїх серцях приносять до Христа, на спільну молитву тих, хто віддалився від Бога.

Хочу лише подякувати усім, хто не закрився в особистому горі та не позбавив спасіння дорогих серцю людей, а навпаки: щодня ведені вірою приносять їх до Христа Спаса!

сьогодні згадуємо про св.Володимира – христителя Русі-України і разом з ним згадуємо всіх тих, котрі дар віри передали нам, показуючи, що цей безцінний дар не може бути лише приватною справою, а даром на спасіння багатьох.

Прослухати виголошену проповідь можна тут
м.генуя

м.савона