- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Маєш багато грошей? – це ще не забезпечує щасливого майбутнього

Loading

Цікавий факт, що в Євангелії один за другим є представлені дві історії, які пов’язані із чудом, а які мають різну розв’язку.
В історії із воскресінням дитини Ісус наказує не виявляти чуда, а от в історії із кровоточивою жінкою все стається навпаки. Ісус виявляє жінку при всіх людях!
На перший погляд видається дивним запитання Христа: «Хтось доторкнувся до Мене, бо Я чув, як сила вийшла з Мене.»Христос, як розуміємо із його подальшої поведінки, не хотів знайти винну людину, щоб її покарати чи викрити її таємничість. Врешті він і так знав про неї все. Отже, чому ж Він наробив так багато шуму і привернув увагу усіх?
Останні слова про віру пояснюють цю таємничу поведінку Спасителя. Більше всього Христос бажав виявити віру жінки, котра отримала те, що шукала аж 12 років. Бажав, що  цей приклад віри став явним на цілий світ, підкреслюючи ознаку віри, що є довготривалою.
Що давало силу шукати ліки, після того, як попередні поради не допомагали?
Зауважмо також, що ця жінка була вже старша в роках і мабуть зверталась до багатьох із цією хворобою. Ніхто їй не допоміг і за ніякі гроші. Сильне бажання бути здоровою і віра у завтрашній день, виховали її віру до того, що коли побачила Спасителя, то повірила у Нього. Довгих роках хвороби вона далі продовжувала зустрічати світанок і проводжати захід сонця. Думка про зцілення її не покидала і після невдалих спроб деяких лікарів. Ці роки стали приготуванням до однієї хвилі, яка і змінила долю людини.

Бог це зробив згідно віри людини і без грошей
Факт цього зцілення може нас спонукати до наступних цікавих роздумів про те, що зцілення прийшло в одну мить і не витративши копійки.
Ми хочемо забезпечити себе чи інших матеріальним, і добре робимо, але при цьому пам’ятаймо, що гроші не все у нашому житті вирішують і не завжди все вирішують, а часто вони є просто безпомічні.
Ця жінка мала щось більше крім багатства, яке врешті розтратила. Жінка мала віру, яка залишилась з нею до кінця.
Саме ця віра спонукала її боротися за життя, шукати допомоги до самого кінця, тобто до осягнення бажаного.

Пам’ятаймо завжди за віру! Це дар Божий, що може залишитися у нас при будь яких обставинах. Пам’ятаймо про нього і плекаймо його. Особливо тоді, коли будемо багаті і тоді, коли прийдеться втрати все! Основне не втратити Бога і віру у Нього!
По вірі буде дано.

Євангеліє від Луки 8, 41-56