- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Чи будуть ті, котрі продовжать життя святих?

Loading

Дорогі браття і сестри, у першу неділю після торжества  Зіслання Святого Духа, Свята Церква запрошує нас звернути увагу на святість і на тих, хто у подібнився до Бога, бо Він святий!
У читанні Євангелії Господь запрошує нас відновити єдність з Богом. Адже Бог має бути на першому місці в нашому житті, ніхто не може зайняти  місце Бога, бо тоді буде вважатись за ідола.
Не раз люди, мабуть не задумуючись, кажуть:  “Я обожествлюю цю людину”
Це може бути син/дочка, батько/матір, чоловік/жінка і інші.. це означає, що ця людина стала в центрі життя і саме вона впливає на життя. Це дуже ризиковано. Бо жодна людина не зможе дати того, що дає справжній Бог! І коли у твоєму житті зʼявляється божок, тоді поряд з тим, що ти втрачаєш єдність із Богом, ти вибираєш те, що в чому скоро розчаруєшся. Бо жодний божок не дасть тобі того, що Бог вже приготував для твого щастя.
Коли ми слухали слова із Євангелії і десь відчули, що натяк про недостойність стосується нас, тоді це означає, що нас було виховано у недостатній пошані до Бога. 
Бог добрий батько і мама навчить дитину шанувати найперше Бога, перед Яким самі покоряються і дітей вчать цього. Добрий батько/мати ніколи не поставлять себе у центрі життя своїх дітей, і дітей ніколи не поставлять у центрі.
Ось так з малечку пізнає Божу волю і потім вчить своїх дітей жити в цьому, а Бог хоче, щоб ми всі жити у святості, яка є плодом любові.
Кожен з нас носить імя і правдоподібно імя святого
Серед святих були різні люди, але всіх їх об’єднувало одне – це любов до Бога і наслідування Христа.
Тому кожен з нас мож стати святим, якщо буде наслідувати Христа і любити.

Історія одного робітника, яки наближався до пенсії 
Один чоловік наближався до пенсійного віку і відкриваючи душу одному священику сказав: “ось я дуже люблю свою професію, віддав їй найкращі роки свого молодого життя, але тепер на завершення мого робочого віку моє серце сповнюється смутком. Бо у теперішній час немає молодих людей, котрі би хотіли виконувати мою роботу. Чи буде мені заміна?”
Ось так, задумуючись над життям святих, хочеться кожному  з нас дати подібне запитання: “Чи будуть ті, котрі продовжать життя святих?”