- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Цей світ потребує правдивих свідків того, як Бог діє у житті

Loading

Слава Ісусу Христу!
Дорогі браття і сестри у Христі, в Євангелії від Луки (Лк 8, 26-39) ми читаємо історію про коротке перебування Ісуса у Гадаринському краю. Він зцілив юнака, вигнавши злого духа, але й сам був вимушений покинути той край, бо люди цього вимагали. Вони прийняли рішення і Господь поважає їхній вибір!
Але чи цей вибір був правильним? Під яким надхненням люди прийняли це рішення? Надхненням Святого Духа чи злого?
Вони навіть не пізнали Христа, не дізнались про те, що дійсно сталось. Нам відомо, що вони лише по словах пастухівсформували своє бачення і зі страху, мабуть, уявляючи собі, що може ще статись і яких ще вони зазнають матеріальних втрат, вирішили не прийняти Спасителя.
Ісус не випадково просить уздоровленого хлопця залишитися в тому містечку: “Вернися додому й розкажи все, що Бог зробив тобі. Пішов той, сповіщаючи по всьому місті, що Ісус зробив йому.” Таким чином цей колишній опанований злом, тепер стає носієм правди. Мабуть не один із жителів після свідчення юнака зрозумів, що було помилкою проганяти того, хто зробив добрий вчинок, хто визволив їхню місцевість від зла.

Ця історія нам пригадує наскільки є відповідально говорити іншим про події. Їх можна представити так, що люди можуть мати помилкове бачення і потім будуть робити помилкові висновки і рішення.
Зараз у час війни і у час інформаційного хаосу будьмо пильні кого слухаємо і які рішення приймаємо.
Пам’ятаймо правдиве свідчення може зробити багато користі, кожен з нас може почути це слово: “Вернися додому й розкажи все, що Бог зробив тобі”.

Як це важливо свідчити тим, хто з різних причин закритий перед Богом, але ще залишився відкритим перед нами.
Цей світ не потребує великих повчань, бо всяка інформація зараз стала легко доступною, але цей світ потребує правдивих свідків, котрі будуть свідчити про те, як Бог діє у житті.