БОГ кличе нас у простоті і можемо дати відповідь простотою

Дорогі браття і сестри, покликання простих рибаків в час їхнього будденного життя показує нам простоту Бога у звершені плану спасіння Людини.
Бог хоче, щоб ми спаслися від гріха тут на землі і від вічного прокляття після нашого переходу у вічність. І це бажання здійснює через простих людей. Геніальність Бога є в тому, що Він з нічого зміг зробити цілий світ, зумів просте об’єднати у складну структуру і вийшло досконале. Йому все можливе і все дуже просте.
У Бога все дуже просто, гармонійно. А що компліковано, ускладнено, перекручено, то вже накликає на думку, що це не від Бога.
Але… Бог не може порушити волю людини
Так Бог не може заперечити те, що Сам встановив. Закон свободи людини і її вільного вибору – вияв Божої любові, заперечити цей закон – це означало би заперечити Любов.
Тому, як би не було “прикро” Богові дивитися на гріховні переступи людини, Він далі буде любити людину і далі буде чекати її навернення.
Через гріх увійшла вся складність для людини. І кожен гріх лише ускладнює життя людини, а спрощує. Зранена гріхом людина заплутується у сітях гріха, бо втратила просте мислення і простий спосіб бачення життя.
Ми можемо допомогти Богу
Люди є дуже різноманітні і в наверненні на добрий шлях життя: одні швидше, інші пізніше. Це залежить від Божої ласки і він нашої відкритості на неї. Бог дав ласку навернутися людині, іншими словами: покликав її до особливої місії, і якщо людина відгукнулась на поклик і пішла, тоді почався цей шлях покаяння людини.
У сучасному світі можна зрозуміти слово покаятися – це стати простим
Смиренні люди вони дуже прості у думках, висловлюваннях, у поведінці. З ними просто і ясно. Люди наповнені гріхом часто ускладнюють життя і заплутують його, втягуючи у цю павутину інших.
Тому прагнути простоти – це прагнути виконати Божу волю
Одного разу, жінка відкривши душу священику і розказавши про своє життя, зітхаючи промовила: “Життя дуже складне”. Після розмови вона сказала: “Життя просте, це я запуталась”.
Ісус, кличе простих апостолів, в історії християнства приватні об’явлення були переважно у дуже простих особах. Може і нам потрібно задуматись над простотою, щоб Бог із нашого простого зробив геніальне, чудо?

Залишити відповідь