Зневажливий вислів став доброю новиною для жінки, чому це стало можливо?

Loading

Дорогі брата і сестри у Христі, слухаючи розповідь про жінку хананейку, яка пішла до Христа і попросила за зцілення своєї дочки, що була опанована злим духом, можемо звернути увагу на дуже дивну поведінку Христа. Можемо відчути з його сторони холод і навіть байдужість. Це трохи насторожує нас, але знаємо що Він був разом з іншими апостолами у певному релігійному контексті, в якому не схвалювалися будь-яким відносини із поганами, які прирівнюються до собак. І ця історія закінчилась би так холодно, якби не було однієї особливості – жінка із наполегливою любов’ю.
Подивляємо поведінку цієї жінки, яка не зупинялася ні перед чим заради любові до своєї дитини. І дитини, яка була опанована злим духом, тобто це була проблемна дитина.
Ось, що може зробити наполеглива любов! Може віддавати своє життя за грішника … вірячи, що все може змінитися на краще.
– спонукати апостолів євреїв листуватися перед Господом за поган.
Апостоли благала, щоб Ісус почав її благання.
А друге, на що хочу звернути вашу увагу у цій історії – це поведінка самої жінки яка вміла слухати і почути добру новину.
Її наполеглива любов не змінилася із агресивною поведінкою. Дуже часто в імʼя добрих цілей, добрих бажань робимо такі вчинки, за які шкодуємо, бо засоби були невідповідні. Диявол наш може спокусити, щоб задля доброї цілі ми вжили інструменти зла і ще й оправдали зло.
На прикладі війни в Україні ми бачимо, які є наслідки від того, що спокусились вживати інструменти зла.Жінка не спокусилась, а далі продовжувала шукати добро.
Згадуються слова Христа: Шукаєте і знайдете…
Що шукаємо, те знайдемо.
Шукаймо у кожній ситуації добру новину і побачимо, як наше серце буде в мирі.

Залишити відповідь