Нелегко радіти з радісної новини, коли вона має грішні обставини

Loading

Бути священиком нелегко. Бувають такі ситуації, коли твоє серце не може наповнитися радістю, хоча тобі звіщають радісну вістку. Ти не можеш радіти, знаючи, що зло звело із доброї дороги вірних і штучно навіяло їм радість… Вони радіють по своїй слабкості, а ти не можеш.
Ти не можеш втішатися тим, що зло далі продовжує хитрістю зводити людей, даючи їм короткочасну насолоду, яка дає почуття грішної радості.
Ти – священик, ти не можеш втішатися грішною радістю, ти можеш лише далі продовжувати любити. Твоє серце наповнюється радістю лише надією, що грішник навернеться і буде спасенним.

Нелегко священику розділити радість з тобою: коли приходиш закоханим і сповіщаєш радість, що скоро станеш батьком/матір’ю, а він знає, що ви ще не є чоловіком і жінкою, а отже дитятко зачате у грісі.

Нелегко священику розділити радість з тобою: коли хвалишся як вдалось зекономити гроші чи заробити їх, а він знає, що це було здобуто нечесним шляхом.

Нелегко священику розділити радість: коли жінка тішиться, що знайшла довгоочікувану любов, бо закохалась в чоловіка-ідеал її життя і той відповів їй взаємністю, а священик знає, що це сталось ціною того, що розбилась чиясь сім’я .

Важко радіти з того, коли людина хвалиться добрим заробітком, який їй трапився випадково, і ти знаєш, що вона працювала по неділях і святах, не ходячи у храм..

Нелегко священику розділити радість: коли він бачить церкву переповнену на великі свята, знаючи, що у наступну неділю храм буде майже порожнім.

Важко радіти, коли людина розказує як їй повезло, бо зробила поганий вчинок і ніхто її за це не наказав, бо знаєш, що все рівно все колись всім воздасться за їхніми вчинками.

Нелегко священику розділити радість з людиною, яка тішиться від того, що вона помстилася іншій людині, щоб та засвоїла урок на ціле життя.

Не може священик радіти із грішної радості.
Натомість його радості немає меж, коли грішник кається і навертається, змінюється.
Отож, брате / сестро, не ображайся, якщо твої очі сяють радістю, а в його очах – загадкова журба. Прийде час і ти побачиш радість і в його очах.
Це буде тоді, коли радість буде безгріховна і чиста.

10 коментарів до “Нелегко радіти з радісної новини, коли вона має грішні обставини”

  1. Так, отче, кількість людей з грішною радістю збільшується… А чому ? Та тому, що різні біси опановують наші душі. А священиків які могли б їх вигнати – зменшується. Священики перестали виконувати свою місію: пасти своїх ягнят. Пастухи стали кволими, почали домовлятись з вовками… Крім бажання самої людини стати на шлях праведний, потрібна, отче, і ваша допомога, і допомога екзорциста. А скільки їх зараз є ?

  2. Слава Ісусу Христу ! Я знайшла на вулиці телефон.Просушила,він включився.Там є номери телефонів,і через них можна зв’язатися з власником.Але у мене виникла інша проблема.У моєї мами зламаний телефон,і вона така щаслива,що знайшовся цей телефон,і хоче його взяти собі.Я розумію,що це грішна радість,але вона ж те не розуміє.Я дуже люблю маму,і дуже не хочу з нею сваритись.Але також, я люблю Бога і дуже не хочу грішити.Адже повернувши телефон, я порушу 4 заповідь,а не повернувши 10.Будь-ласка, мені дуже потрібна ваша відповідь,буду щиро вдячна.

  3. Для alina-alina2020
    Ми повинні боятися і любити Бога так, щоб не зневажати та не гнівити наших батьків та інших старших, а шанувати їх, служити їм і слухатися їх та наділяти їх любов’ю й повагою.
    Аліно, ви мабуть, не зовсім правильно зрозуміли четверту заповідь. Ця річ не принесе вам задоволення, і з часом доведеться пошкодувати, що залишили в себе. Людина яка віддає – звільняє місце для отримання…

  4. Для OlegS Дякую, що відгукнулись,а щодо 4заповіді, я мала наувазі,що моя мама розгнівається і засмутится,якщо я віддам телефон.Вона вважає,що якщо він знайшовся,що так і мало бути,і навіщо повертати.А мені соромно перед Богом,в цій ситуації. Виходить що я не можу, а ні піти проти маминої волі,ані повернути знайдену річ.Які ж ми все таки слабкі-люди.

  5. Для alina-alina2020
    Слава навіки. Ситуація не з легких… це може бути справжнє випробування віри, де можна побачити різне духовне виховання. Думаю потрібно цю справу викрити перед матір’ю і розказати їй все, що є на серці, бути щирою з нею. Нехай вона і рішає. Ти своє рішення зробила.
    По-друге: телефон – це також і наші записи, номера наших друзів та знайомих. У мене також з різних причин зникав телефон, найбільше за чим шкодував це за інформацією, адже зупинилось багато справ.
    Думаю карточку потрібно повернути у любому випадку, вона вам і так не буде потрібна.
    Одного разу, я повернув телефон і міг побачити радість людини.
    Так поширюється добро. Так робиться жертва свого власного бажання… Хай Бог благословить на вчинок, за який потім буде радіти серце.

  6. Для alina-alina2020
    Цілком погоджуюсь з отцем Віталієм.
    А стосовно Божих заповідей, то хочу додати, що причиною їх дотримання повинна бути любов до Бога. Тобто : ” я люблю Бога, – тому стараюсь дотримуватись Божих заповідей” а не ” я дотримуюсь Божих заповідей, – тому я люблю Бога “. Первинною має бути любов до Бога, а наші дії і вчинки – наслідком. В такому випадку ви зумієте одночасно дотриматись 4 і 10 заповідей.

  7. Для о.Віталій Дуже дякую,за ваші поради і підтримку.Мамі, я навіть показала в іспиті совісті: “залишив собі знайдену річ навіть,якщо легко було дізнатись про власника ?” і пояснила, що це гріх.Вона вирішала залишити телефон собі…Ще хочу запитатись, скоро перша п’ятниця місяця, чи потрібно про цю історію згадати у сповіді?

  8. Cлава Ісусу Христу!
    OlegS дуже гарно написав (за Лютий 26th, 2010 at 11:24 pm). Священиків в нас багато, в семінарії наберають теж, так що будуть і в майбутньому буде їх багато, але… ДУХОВНИХ ОТЦІВ – дуууже мало. Варто глянути, що твориться на Заході. Та в США екзорцистів нема. В Європі єпископи навіть не вірять в існування сатани (а це вже найбільша перемога злого, коли не вірять в нього).
    Головний екзорцист Ватикану – о. Габріель Аморт на днях заявив, що у Ватикані вселився сатанат і веде війну з Церквою з самої середини.
    А скільки єпископів проводять екзорцимз на Україні? А це вони мали б робити, вони ж наступники Апостолів, а апостоли це робили. А щоб займатися екзорцизмом, то треба мати велику віру, молитись та постити. Звичайно, що легше тільки висвячувати, благословляти, бути на різних заходах і т. д., а хто має дбати за стадо Христове?
    Маємо зараз особливо багато молитись та жертвувати за всіх єписпоків, священиків, монахів та монахинь, бо це вже йде війна сатани з Церквою Христовою. Хто уважний до всіх подій у світі, та пророцтв зі Св. Письма, той розуміє до чого це все йде.
    Тож тримаймося брати і сестри у вірі в нашого Спасителя Ісуса Христа!!!

Залишити відповідь