Хай Бог тебе благословить

Любов вічна! Але Любов буде жити в нас, доки ми будемо любити! Хіба Любов може закритися в собі?

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Жовтень 13, 2012. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

Дорогі браття і сестри у Христі, у цю неділю ми слухаємо про великі цінності людського життя. ЛЮБОВ – це найбільша цінність у цьому створеному світі.
Людське життя виникло з любові і далі з любові продовжується. Саме любов дає зміст нашому існуванню! “Чому живу, задля чого?”  – так часто запитуємо себе, бо не раз приходить сумнів доцільності нашого існування … А відповідь проста: Щоб любити! І хто відійшов від цієї цілі, той не відчуває повноти життя. Саме любов наповнює життєвістю наші мрії, любов утримує в єдності наші сім’ї та родини, любов через прощення і примирення зближує віддалених через гріх. Коли відійдемо від любові, перестанемо любити, відчувати від інших любов, щось тоді ми втратимо бажання жити і дарувати життя іншим! Любов як вода, як повітря, як тепло потрібно нам, людям, для життя. Зникне любов – перестане існувати життя.
Любов потрібно берегти
Люди придумали для Любові різні символи: серце, троянда, поцілунок… Ці символи нам допомагають пам’ятати про те, що нас люблять, що ми любимо інших Символи говорять більше ніж слова.
Для нас християн найбільший символ любові є хрест! На хресті Ісус показав у найвищий спосіб Божу любов, яка покрила людське зло. І ймення їй – МИЛОСЕРДЯ. Божа любов МИЛОСЕРДНА і тому здатна перемінювати зло у добро, ненависть у любов. Любов не має страху! Вона як сонце, що не боїться темноти. Зігріває інших, не очікуючи нічого назад.
Християни, котрі наслідують Христа, не бояться грішників – вони їх люблять.
Люблять не за те, хто є ким, а за те, що вірять у те, що любов може перемінювати. Лише той, хто пережив на собі Божу любов, лиш той може засвідчити про її необхідність.
Любов є вічна, бо вона походить від Бога.
Бог не вмирає і тому любов не зникне. Ми можемо лише її затримати в собі, але тоді це вже не буде любов…

Щось подібно до чоловіка, що не хотів поділитися із яблуком і сховав його, а воно зігнило…а насправді це яблуко показало гнилість його душі. Може не потрібно злитися на те, що речі самі псують, чи міль і хробаки точать? Може потрібно почати жити в любові та ділитися?
Сподіваюсь, що у тебе нічого не псується?

Переглядів було:3313

Ключові слова до цього допису: , , ,

1 відгук

  1. nataliya

    Справді, щоб жити повноцінним життям потрібно, щоб життя твоє було сповнене любов’ю до усього, що тебе оточує: до людей, природи, світу. Адже саме любов є тим великим даром, що допомагає людині відчувати свою потрібність, вартість. Часто забуваємо про прості і такі глибокі за своєю суттю слова “Бог є любов”. Так, саме усвідомлення того, що любов є джерелом і ціллю нашого духовного життя допомагає кожному з нас не залишитись самотнім, бути світлом та теплом для інших, відчувати радість від проявів піклування та турботи з боку інших людей. Памятайте, що даруючи тепло і радість, ми навзамін також отримаємо щирі і добрі почуття.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.