Піст – це час пригадати про те, що Бог тобі говорить

Loading

Слава Ісусу Христу, Дорогі браття і сестри, ми вже на дорозі Великого посту до Світлого Торжества Воскресіння і, проживши тиждень часу у тишині та слуханні Божого голосу, можемо тепер переконатися, наскільки важливо бути сповненими Божого Духа.
Коли ми обмежуємо себе у слуханні людського, тоді даємо можливість чути Боже.

Шукайте скарби на небі

Шукати духовних скарбів –  таким було запрошення Ісуса, щоб ми скерували наші думки та почуття до Небесного, щоб наповнити душу Божественним. Якщо ми прислухались до Голосу Бога, тоді могли відчути знаки Божої присутності: мир, тихість, лагідність, уважність до ближнього, делікатність та все те, що показувало світлість душі, яка наповнюється дарами Духа.

Піст – це дозволити Богові нас вести, це вияв нашої віри

Як колись Дух повів Ісуса на пустиню, щоб Він перебував у пості та молитві, так і ми маємо можливість у ці Священні дні бути ведені тим же Духом Святим.
В уривку Євангелії від Йоана 1, 43-51, що припадає на першу неділю Великого посту, ми читаємо про покликання апостолів, які почувши Його поклик, пішли за Ним і стали Його учнями.

Повірили і пішли за ним

Звертаю нашу увагу на делікатний випадок: коли була зустріч Ісуса із Натанаїлом (Вартоломієм), Господь нагадав йому про смоківницю і сказав про таке, що тільки той зрозумів зміст цих слів. Для нас це залишилось закритим…  Але, зверніть увагу, що саме після цих слів майбутній учень виголошує: «Учителю, ти – Син Божий, ти – цар Ізраїля!» Ось так відбувається таїнство зустрічі з Богом, коли ми відчуваємо, що Бог говорить нам і говорить нам про те, що тільки ми можемо знати, тоді ми стаємо знаряддям Духа Святого і говоримо про великі Божі Таїнства.

Тепер маємо запрошення у тиші пригадати про свою зустріч із Христом.

Тиша і роздуми

Що Бог нам говорить? Чи цього тижня у тебе було відчуття, як Бог говорить до тебе: у думках, а можливо через людей, яких ти зустрічав, або ж через читання Божого слова – Біблії?

 

Чи буває таке, що тільки ти розумієш зміст цих слів, подій, пережиттів? Чи буває таке, що лише з часом розумієш, що то сам Бог тобі говорив? Ти пам’ятає про це?

 

Що ти відчуваєш зараз? Що Бог хоче зараз сказати Тобі після почутого Євангелія і твоїх роздумів?

 

Це визнання віри

Св.Натанаїл (Вартоломій) зустрівши Спасителя, пішов за Ним і став свідчити Добру новину Христа! Ми Його визнали Святим. Все почалось із особистої зустрічі, особистої розмови.