Хай Бог тебе благословить

Очі сповнені любові

Розділ: Цікаві історії. Написав о.Віталій ~ Листопад 27, 2007. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

День почався дуже погано. Мені не сподобалась ранішня молитва, погода на дворі була пригнічучою через дощ. Найбільше, що мене зхвилювало – це злі вирази обличчя людей, котрих я зустрічав.
У такому стані я звернувся до свого духівника за порадою. Коли він вислухав, то дав дивну і рішучу пораду: “я не дозволяю тобі дивитися людям в очі”.
“Ну і правильно”- сказав я, “зло в очах інших людей відтрепер не буде мене торкатись”.
Хочу зауважити, що спочатку було важко прислухатись до такого дивного наказу, але з кожним днем мені ставало все легше і легше виконати доручення духівника. Цікаво, але мені це помогло перебороти мій нервовий стан. Врешті решт я став врівноваженим.
Пригадую, одного дня мій духовний провідник став свідком розмови із моїми друзями. Дочекавшися кінця, він покликав мене до себе і промовив: “від цього часу ти можеш дивитися людям в очі. І дивися так як, ти щойно дивися на друзів своїх ”.
Він відійшов, а я ще довго стояв на сходах будинку, дивлячись у даль. Я не міг зрозуміти його слів. Краплі дощу стікали по моєму обличчі і мені хотілось побачити будь-якого перехожого, щоб зігріти його своїм поглядом.
Як тільки я подумав про це, то поступово почав розуміти науку мого духовного наставника.

Переглядів було:1285

1 відгук

  1. Олексій

    То таке є, коли вранці прокинешся і всі люди начебто злі… ТО Є НЕПРАВДА, ЯКА ГНІЗДИТЬСЯ В НАШОМУ СЕРЦІ. у таких випадках я почав молитися за себе, щоб Господь простив мені гріхи. Бо зараз я бачу все нечистим оком, тобто серцем у якому гріх нелюбові до людей. Допомагає. Через молитву Господь дає Свою Благодать… Буває легше становиться відразу, а буває довше, як молюся, найсправді, або ні…

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.