Хай Бог тебе благословить

Господь кличе нас, щоб зробити нас щасливими.

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ 27 Грудня, 2008. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

переглядів 12 , переглядів сьогодні 1 

Євангелія: Лк 14,16-24

Господь дав вільну волю людині і цим виявив свою Велику любов. Бо хіба це любов, коли ти маючи все, не можеш вільно скористатися із того, що маєш? Саме тому, після створення ми отримали в дарунок цей світ і все, що в ньому.
Людина могла розпоряджатися ним, використовувати його для свого щасливого життя. Біблія нам оповідає, що сталась трагедія: людина зробила вибір і послухала злого духа. Якщо так спокійно подумати над вчинком Єви і Адама, то можемо зауважити, що вони використали Божий дар у пошуках якогось щастя, добра для себе. Як виявилось все вийшло не на щастя, а на прокляття.
Цікаво також зауважити, що спочатку мабуть тішились, що осягнули ціль, отримали, що хотіли, от лишень потім сталось небажане. Щастя стало нещастям.
У сьогоднішній історії із запрошеними гостями сталось щось подібне. Господар запросив на гостину, захотів ощасливити своїх дорогих гостей. Ідіть, усе готове. Вони не відгукнулись, бо зробили інший вибір: хто шукав щастя в полі, хто у справах …
Ми не знаємо, що далі сталось із ними та з тим «щастям», але знаємо точно, що на гостину вони не потрапили! Мабуть, це є найбільше нещастя для людини, коли вона не отримує правдивого щастя, що не проминає.
Дивна поведінка господаря. Він не замикається в собі, не шкодує, що його обминули. Господар далі продовжує кликати. Так було і так буде завжди із Божим покликом. Бог ніколи не зупиняється. Він Творець. Він усе зможе змінити і в усьому знайти вихід.
Звернімо увагу на те, що ті, хто не прийшов, свята не зіпсували. Це може означати, що Господній справі ніщо не може перешкодити. Будуть інші люди, станеться по-іншому, але все відбудеться. Не відбудеться тільки для тих, хто не прийде. Кажу бо вам: Ніхто з отих запрошених не покуштує моєї вечері”.
Отож, дорогі у Христі брати і сестри, маємо уважати на Голос Божий, на Його поклик. Бо якщо не відгукнемось, то хто знає, чи буде для нас, ще один шанс? Просім, дару розпізнання, щоб могти зробити правильний вибір у цьому світі повному пропозицій і у кому пропонують радість тимчасову, яка вже за собою несе горе і нещастя.
А справа Божа буде продовжуватися і будуть щасливі ті, хто прийде, бо Бог не дивиться на особу!

Бог радіє тими, хто його поважає і дає їм гідність велику. Ця гідність не зможе прирівнятися ні до якої людської слави чи розкоші. Ця гідність – це синівство Боже. Спадкоємство Його Царства.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.