Життя – це дар від Бога, ми покликані його цінувати, боронити, розвивати… і ніколи не нищити

Loading

Щороку Католицька Церква в Італії відзначає «День за життя», що є доброю нагодою поставити у центрі уваги найважливіші теми охорони людського життя від його зачаття до природної смерті. 3 лютого 2013 року в Італії «День за життя» відзначатимуть уже 35-ий раз.
Читання Євангелії цієї неділі також згадує про життя!
Ми, перебуваючи на території Італії, не можемо бути в осторонь цієї події, яка для нас є також актуальною, адже виховуючись, зростаючи в матеріальному атеїстичному контексті, ми мали небезпеку набратися неправильного поняття ЖИТТЯ. І тепер, проживаючи в культурі сучасного матеріалізму, слово життя наповнюється іншим змістом від Біблійного.
Життя – це перш за все ДАР Божий, який дарується людині як вияв Божої любові.
Це не лише просте рішення людини, чи групи людей, які є власниками над життям. Тому життя не може бути в повному розпорядженні лише людей і воно не може бути маніпульовано людьми, як їхня власність. Життя – це дар Божий, що сходить на нас щомиті. Дар життя даний нам на початку нашого існування на цій Землі і продовжуюється нам даруватися у кожній нашій миті життя. Прийде час, коли цей дар вичерпається, щоб дарувати нам інший дар. Більший дар – вічного життя. Ми, маючи цей дар земського життя, приготовляємось до прийняття більшого дару.
Ось тому нам потрібно берегти життя, дбаючи за душу і за тіло, щоб вони в гармонійному дусі розвивались і перейшли це земське перебування в осягненні святості і звершеності в Любові.
Цей дар потрібно захищати від небезпеки зі сторони неправильної ментальності, яка ділить суспільство на бажаних і небажаних. Захищати від фізичного знищення життя в демократичний спосіб у сучасному суспільстві. Тут мається на увазі гріхи сучасного суспільства – це штучне і навмисне перервання вагітності (аборт), це завдіяння добровільної смерті (евтаназія), це смертна кара для засуджених. Тут знищується життя, це все робиться законно, демократично. Тому виникає запитання: це суспільство є суспільством життя чи смерті?
Церква ЗА чи ПРОТИ?
Дуже часто у засобах масової інформації ми чуємо заклики, що Церква проти чогось…. Таке враження, що Церква відбирає щастя у людей… Церква не може бути “проти”, не може бути опозиціонером. Церква покликана боротися “ЗА” – ЗА ЖИТТЯ, ЗА ГІДНІСТЬ ЛЮДИНИ, ЗА ПОВАГУ ДО ІНШИХ, ЗА ЄДНІСТЬ СІМ’Ї, ЗА ПРОДОВЖЕННЯ ЛЮДСЬКОГО РОДУ, ЗА…
Це вже інші є проти цього, бо хочуть прийняти закони, що знищують у демократатичний спосіб задум ТВОРЦЯ.
Ми є діти Божі, діти Нашого Небесного Батька, що створив нас і дав нам життя в логіці Його премудрості. Коли відходимо від Божої Премудрості, а йдемо за хибними людським мудруванням, то тоді прикликаємо на себе смерть, кінець, безнадію….
Залишаю роздуми Матері Терези про життя, на основі яких можна скласти молитву до нашого Отця небесного:

Життя – це можливість, використай її.
Життя – це радість, відчувай її.
Життя – це краса, дивуйся їй.
Життя – це насолода, скуштуй її.
Життя – це сон, розгадай його.
Життя – це виклик, зустрінь його.
Життя – це обов’язок, виконай його.
Життя – це скарб, цінуй його.
Життя – це гра, грай у неї.
Життя – це багатство, збережи його.
Життя – це любов, радій їй.
Життя – це таємниця, пізнай її.
Життя – це обіцянка, виконай її.
Життя – це скорбота, подолай її.
Життя – це гімн, заспівай його.
Життя – це боротьба, прийми її.
Життя – це драма, стань з нею віч на віч.
Життя – це пригода, віддайся їй.
Ми покликані боронити життя
Життя – це успіх, твори його.
Життя занадто цінне, не знищуй його.
Життя – це життя, захисти його.

Залишити відповідь