Поки я у світі, я – світло світу.(Ісус). Християни – це ті, хто має відповідь згори

Loading

Поки я у світі, я – світло світу.(Ісус)

Дорогі браття і сестри у Христі, ми знову згадуємо про зустріч Ісуса з потребуючою людиною, але не тільки із ним, але зі всіма тими, які хочуть отримати відповідь на свої запитання.
Люди звикли шукати відповіді у минулому, тобто роблячи аналіз життя, доходять до висновків про нагороду і покарання, про успіх і про нещастя. Немов у цьому світі все відбувається автоматично. І в більшості випадків ми зауважуємо логіку між причиною і наслідком, навіть кажемо: що посієш, те й пожнеш.
Та все ж є те, то ми не можемо пояснити людською логікою. Бо у цьому світі ми не є самі.
Науковці нам постійно відкривають таємниці природи і все більше наголошують, що ми не є самі на цій землі. Тому життя всіх та існування всього взаємно залежне. З цієї причини не можна обмежитись лише до себе і думати, щоб лише тобі було добре. Не можна шукати лише відповіді у людській природі. Це дуже обмежено. Більше того,  коли заперечуємо існування чи присутність Бога, тоді дійсно настає темрява.
Лише безбожники можуть думати лише по-людському.
Ми, віруючі люди, перш за все хочемо визнати присутність Бога-Творця всього видимого і не видимого у цьому світі і хочемо визнати Його присутність у нашому житті, у наші ситуації життя, щоб Його діла виявились у житті кожного з нас.
Вражає, що Ісус у цій ситуації не підтримує людські висновки і говорить зовсім несподіване, сповнене надії. Немов світло прийшло у цій темній від безнадії ситуації.
Тепер розуміються краще слова Христа: “Поки я у світі, я – світло світу.”
Тепер від кожного з нас залежить чи це світло прийде у наше життя, чи далі будемо перебувати у темряві людського мислення, яке отруєне гріхом.
Сьогодні люди, як і колись, не раз повертаються до запитань: “Хто винен?”, “за що?”, “чому?”. Це стає дуже відчутно тепер, в час війни в Україні.
Але від людських висновків і пошуку причини, ситуація не змінюється: все змінюється тоді, коли людина дозволить Богові діяти у її житті, подібно до того, що пошук винного в тому, що світло пропало, не вирішить проблеми: лише той, хто засвітить світло, той зуміє допомогти, щоб стало краще.

Християни – це ті, хто має відповідь згори. Тому ми покликані свідчити світові інший спосіб бачити все, що відбувається тепер. Цей спосіб є повніший і наслідки його є явні. Ми покликані дивитись на всі події по-іншому: по-Божому, через те, що відкриті до Нього. Ми відкриті на те, що людському розуму  недосяжно, бо завдяки вірі ми переступаємо всі людські висновки і шукаємо Божої волі. Нас мало цікавить минула історія, бо більше цікавимось майбутнім. Ми не хочемо витрачати час та сили над тим, щоб вияснити і осудити винного, бо знаємо, що є ті, які потребують конкретної допомоги і їм ці висновки не поможуть.

Ісус у цій історії сказав “Поки я у світі, я – світло світу “, і після цього почав діяти, зцілив чоловіка. Від кожного з нас залежить чи буде Ісус у цьому світі і чи Його Світло стане для світлом світу.

Неділя 6-та після Пасхи, сліпородженого. субота, 21 травня м.К`яварі 2022

Залишити відповідь