Молитва наречених

Loading

Боже Вічний, Творителю людського роду, Oтче Благий і податель усякого блага, у цій хвилині,

ми наречені ………….. (Ім’я нареченого) та ……….. (ім’я нареченої)

схиляємо свої голови перед Тобою, щоб поклонитися Тобі і благодарити Тебе за Твою велику доброту, щоб нам виявив.

Отче Наш Небесний, дякуємо, що Ти нам зволив знайти одне одного. Дякуємо Тобі за благодать бути разом і за любов, що родилась в наших серцях.
Ми хочемо щодня дарувати радість один одному. Віримо, що Ти, Господи, радієш, дивлячись на нашу радість.
Віримо, що з Твого Божого провидіння ми зустрілися і закохалися одне в одного, і тепер відчуваємо, що Ти ведеш нас єдиною стежкою життя.
Оберігай нас, щоб ми не розминулись і не зійшли із правдивої дороги, а у визначений день через Церкву Твою святу отримали благословення на подружнє життя у Святій Тайні Вінчання.

Ти хочеш, щоб люди поєднали свою долю та насолоджувались родинним щастям, щоб творили сім’ю і продовжували людський рід.
– Тож, допоможи нам добре і відповідально відповісти на Твій задум – об’єднатися і жити у подружній любові.
Ти дарував людям свободу і хочеш, щоб вони вільно і свідомо об’єдналися у союз любові.
– Тож, у цей час приготування просвіти нас Духом Святим, щоб ми добре пізнали один одного і змогли зробити правильний вибір.
Ти Своє присутністю освячуєш життя людей і наповнюєш їх благодаттю.
– Тож прийди до нас і подай нам мир у серцях наших, щоб ми плекали добру і непримушену волю, та тверду думку прийняти один одного і стати один для одного добрими мужем і жінкою.

Благаємо Тебе, споглянь на нас і благослови нас у цих днях приготування. Скріпи нашу любов і захисти її від гріховних нахилів. Зробити так, щоб любов зміцніла і дозріла до подружньої любові, яка у Твоєму благословенні ніколи не проминає.

Боже наш, ми довіряємо Тобі наше теперішнє і майбутнє, все знане нам і не знане. – Тож веди нас і оберігай від усякого зла: що приходить від тілесних спокус і від людей зі поганими бажаннями.
Мати Ісусова, і мати наша, мати учнів Христа, як ти благословила і допомогла молодим у Кані Галилейській, так і сьогодні поспіши на допомогу у наших земських клопотах, хай ніяка трудність у приготуванні весільного дня не затьмарить нашу радість

Ми хочемо любити один одного, хочемо бути вірними і чесними, хочемо поєднатися і йти разом дорогою життя до щасливої вічності.
Так нам, допоможи, Боже, Отче, Сину і Душе Святий, Ти, що у Тройці Святій, Єдиний, і ви усі святі. Амінь.

***

Господи Ісусе Христе, Спасителю наш!
Ти благословив своєї присутністю молодих на весіллі у Кані Галилейській і показав важливість подружжя. Ми знаємо те, що створити сім’ю – це велика відповідальність. Адже ми маємо бути новою ланкою в ланцюгу нашого роду і від нас буде залежати благословення у майбутніх поколіннях.
Тому просимо Тебе сердечно, дай нам благодать належно підготуватися до цього відповідального кроку у житті – створення благословенної сім’ї.
Просвіти й зміцни нас, щоб ми зросли у тих чеснотах, від яких залежить подружнє щастя, тобто: у жертвенній любові, у вірності й чистоті серця.
Дозволь нам завжди пам’ятати про гідність називатися дітьми Божими, щоб ми старанно уникали всякої небезпеки й нагоди до гріха, щоб ми не чинили, ані не бажали нічого, що могло б Тобі не подобатися.
Поможи нам зростати у взаєморозумінні й взаємопізнанні та щоб удостоїлися повноти Твого благословення на подружнє життя, а в ньому жили на Твою більшу славу й наше вічне щастя з Тобою і всіма святими. Амінь.

Видрукувати Видрукувати

Залишити відповідь

допомога у пізнанні Бога та мудрості життя.