Хрест Спасителя – це знак любові, і для ТЕБЕ?

Loading


Дорогі браття і сестри у Христі, продовжуємо час Святого Великого Посту! Звершуючи цей особливий час очищення, покаяння і духовного зросту, ми йдемо до нашого глибокого покаяння, тобто зміни наших думок, пережиттів, поглядів.
У третю неділю Великого посту Звертаємо увагу на хрест.
Вже три тижні ми йдемо цим шляхом. І в третю неділю згадуємо про хрест Господній і хрест нашого життя! У цей час нашої духовного навернення Свята Церква запрошує нас роздумати над Хрестом-терпіннями Спасителя, у якому можемо віднайти відповіді на запитання, що довший час виношуємо у собі. Тому це також час, щоб пригадати свої терпіння життя, які вже пережили і також приготуватися до тих, що на нас вже чекають.
Чи кожний хрест був спасаючим? Чи кожна втрата несла життя для інших? Всі труднощі життя були для нас корисними? Читати далі Хрест Спасителя – це знак любові, і для ТЕБЕ?

Крадені привітальні слова, або про меланхолічний настрій після свят

Loading

У святковий час крім дарунків, нам дарують ще й слова привітання. Написані чи сказані, прозою чи у віршовані формі – вони завжди бажані та очікувані, навіть, якщо із запізненням.

Піднесений тон, чітка вимова і повна тиша. Усе свідчить про важливість урочистих слів. Слова вдячності, визнання і побажання торкають до глибини душі. Адже це сказано тобі і для тебе. Але з часом постає сумнів …Сказані дійсно мені і чи дійсно написані саме для мене?

Справа в тому, що ці «щирі слова» тобі чомусь видаються знайомими… відчуваєш, що ніби ти десь вже чув їх. І смутно пригадуєш, що вони були вже скеровані до іншої людини, яка також перебувала у цій магічній атмосфері.

Читати далі Крадені привітальні слова, або про меланхолічний настрій після свят

Сказав Ісус:”Сину, відпускаються тобі твої гріхи.” Вони ніколи такого не бачили? а Ти?

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, ось настав час Святого Великого Посту! Звершуючи цей особливий час очищення, покаяння і духовного зросту, ми йдемо до нашого глибокого покаяння. Вже два тижні триває наш шлях. І в другу неділю ми згадуємо про відпущення гріхів! Цей великий дар Божий, що сходить на нас через посвячених людей від самого Всевишнього. Читати далі Сказав Ісус:”Сину, відпускаються тобі твої гріхи.” Вони ніколи такого не бачили? а Ти?