Хай Бог тебе благословить

Вибір любові

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Лютий 1, 2008. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

Ісус вибрав любов. Саме такий висновок можемо зробити після прочитання цього уривку, де розказано як Ісус вигнав бісів із людини(Лук. 8.26-39). Ту місцевість всі обминали, того бідного біснуватого всі обходили. Це місце стало місцем проклятим. Воно було придатним лише для випасу свиней. Вартує зауважити, що свині вважалися нечистими тваринами. Отож, можемо тепер собі уявити наскільки та місцевість була опущена.
І тут приходить Христос. Першим ділом зціляє людину і посилає бісів у стадо нечистих тварин, яке потім кидається в море.
Мабуть, у цій місцевості моментально все змінилось. І небо стало яснішим і природа набула більш яскравих фарб. Ісус зробив справжнє чудо – повернув життя там, де була смерть.
Так все і було би гарно у цій історії, якби не насунулась хмара людей, котра попросила Ісуса віддалитися від них.
Чому? Що поганого в тому, що Ісус дав життя?
Можемо робити багато припущень: жаль за свинями, що загинули? Страх перед змінами? А може передбачення того, що Ісус зможе багато кого зцілити? Але при цьому може бути матеріальна шкода.
Точної причини не знаємо, чому саме? Але факт залишається фактом – люди відкинули Христа-цілителя. Ми можемо осудити тих людей: як вони могли таке вчинити? Але не вартує. Це було колись. А сьогодні?
Сьогодні кожен з нас може себе запитати: чи завжди з радістю сприймаю Христа? Чи завжди, коли стою перед вибором між добром і злом, можу вибрати те, що Боже?
Погодьмося, що у нас часто народжується думка: «скільки матиму, а скільки втрачу?». Часто вона стає центральним критерієм: чи йти до церкви? Чи зробити милосердне  діло? Чи ….
Не секрет, що однією із причин наших молитов є користолюбство! Ми молимось, щоб нам було добре. Ми віримо в Бога, бо нам так вигідно. Бог нас може вберегти від нещастя, може нам допомогти у біді, може дати нам здоров’я. А що стається, коли людина не отримає від Бога того, що хоче. Віра побудована на користолюбстві, може рухнути.
Бог нас повчає сьогоднішньою історією: ніколи матеріальне не можна ставити вище духовного, більше добра самої людини!
Коли формулюється питання життя, здоров’я людини чи матеріальні багатства, то треба завжди вибирати добро для людини.

Сьогодні хотілось би подякувати всім тим, котрі у своєму житті виконали заповідь любові і не завагалися, коли потрібно було комусь допомогти!
Сьогодні хотілось би застерегти тих, хто будує свої відносини на матеріальному користолюбстві, бо такі відносини довго не триватимуть.

Переглядів було:737

Ключові слова до цього допису:

Відгуків є 5

  1. Тетяна

    Коли я сама читаю Біблію, багато чого не розумію. Оправдуюсь, що Біблія не всім відкривається і сприймаю це спокійно. Колись читала і цю історію, але не приходили на думку такі питання, як у цієї проповіді, не бентежили і не спонукали знайти свої особисті відповіді. Принаймі, так чому ж таки люди не прийняли Ісуса? Після роздумів прийшла к висновку, що люди злякались змін, які б потягли за собою небажані втрати. Це було давно. Але все повторюється. І вспливають у пам`яті мої нерозумні вчинки, за які час від часу буде мучити совість.

  2. Над1я

    Тетяна, розуміння БIБЛIЇ приходить з:1-ЛЮБОВI до Бога, 2- прохання піззнати Бога, як Живого. Бiблiя – це по-сутi розмова з Богом, що хоче Бог сказати тобі, а коли ти молишся, то ти виявляй свої бажання Боговi. Тобто, щоб Бог відкрив тобі через Слово Боже.Раджу читати, як найчастіше те, що тебе найбільше зацікавить! Для мене особисто: Біблія є найнеобхіднішою порадою, насолодою в моєму житті. Я кожен день дякую Богові за кожне слово, що ВІН дав для нас через пророків, апостолів для нашого життя на землі і для вічності в небі.

  3. Тетяна

    Шановна Надіє, спасибі за пораду.

  4. Тетяна

    Надіє, усі ми різні. Когось ще маленьким несуть на руках до Причастя, а хтось в п`ятьдесять років в перший раз сповідаєся і причащається. Я відношусь до останніх. Тому для мене проповіді отця Віталія завжди якесь нове відкриття сторінок БІБЛІЇ. Вони бентежать серце і спонукають до роздумів. До дого ж отець Віталій завжди приводит зв`язок Біблійської історії з сучасним життям і заставляє задуматися над своїм життям. Дякую за пораду. Хай Бог благословить вас

  5. Над1я

    Шановна Таня, щиро дякую за благословiння, це для мене сьогодн найкращий дарунок.Як я зрозум1ла, ви е на правильному шляху до Бога.Хай вас також благословить БОГ.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.