Сівба Божого слова є щодня, щодня притча стається нашою дійсністю

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, об’єднані у Божому слові, слухаємо цю притчу кожного року, але зустрічаємо її щодня. Адже наш Бог не є “недільний” Бог, тобто, Він не діє лише в неділю, як це декому здається. Наш Бог не є “храмовий”, тобто, що Він знаходиться не тільки в храмі, як це декому здається.
Іван Богослов починає Євангеліє новим поняттям про Бога, вказуючи, що наш Бог є СЛОВО. Читати далі Сівба Божого слова є щодня, щодня притча стається нашою дійсністю

“Не плач, поверну тобі радість” – так каже Ісус до кожного

Дорогі браття і сестри у Христі, у цю неділю ми, слухаючи розповідь про вдову і про воскресення її сина, стаємо свідками ВЕЛИКОЇ Божої любові, яку відчули на люди на собі в часі їхньої зустрічі із Спасителем.
Зворушлива картина: Господь дивиться на матір, розуміє її трагедію як жінки вдови, як матері, що втратила тепер ще й свого сина. Ісус співпереживає і жалує. Можемо на віддалі віків відчути як Господь сокрушився від такої сумної похоронної процесії, більше Читати далі “Не плач, поверну тобі радість” – так каже Ісус до кожного

Любов вічна! Але Любов буде жити в нас, доки ми будемо любити! Хіба Любов може закритися в собі?

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, у цю неділю ми слухаємо про великі цінності людського життя. ЛЮБОВ – це найбільша цінність у цьому створеному світі.
Людське життя виникло з любові і далі з любові продовжується. Саме любов дає зміст нашому існуванню! “Чому живу, задля чого?”  – так часто запитуємо себе, бо не раз приходить сумнів доцільності нашого існування … А відповідь проста: Щоб любити! І хто відійшов від цієї цілі, той не відчуває повноти життя. Читати далі Любов вічна! Але Любов буде жити в нас, доки ми будемо любити! Хіба Любов може закритися в собі?

Молитва до Пресвятої Богородиці( віднова посвяти)

Loading

Пресвята Богородице, у цій хвилині відновлюємо своє бажання  бути під Твоїм Покровом і благаємо Тебе: Матінко наша Небесна, заопікуйся нами всіма, моєю сім’єю і нашою церковною громадою.
Як, тоді на Голгофі по волі Твого Сина Ти стала матір’ю для учня, так і сьогодні ми хочемо стати твоїми синами та дочками.
Прошу Тебе, добра Небесна Мати, будь нашою Провідницею у хвилинах наших скитань по цій землі, Заступницею у духовній боротьбі та Порадницею на життєвій дорозі!
Заопікуйся спасінням моєї душі і здоров’ям мого тіла. Під Твій покров віддаю все моє життя, життя моїх рідних по крові та моїх духовних братів і сестер у Христі. Читати далі Молитва до Пресвятої Богородиці( віднова посвяти)

І що тут дивного, що ти віруюча людина? Повірити Ісусові – це ознака християснької віри

Loading

Людина відійшла від Бога і покинула блаженний рай через непослух, а через виконання Божої Волі повернеться до неба
Дорогі браття і сестри у Христі, у цю неділю ми читаємо розповідь про те, як Ісус виконує місійну діяльність, несе людям Добру Новину. Він показує себе добрим проповідником, справжнім Учителем життя, посідателем Істини, добрим організатором. Люди, слухаючи Його, захоплювались Ним по-людськи, Його словами і його поведінкою. Але це не була ціль Його місії, потрібно було від захоплення Ним перейти до віри в Нього. Читати далі І що тут дивного, що ти віруюча людина? Повірити Ісусові – це ознака християснької віри