Приходимо вшановувати померлого чи живого? Неділя про Йосифа з Ариматеї та мироносиць

Loading

Христос воскрес! Дорогі браття і сестри у Христі, ісповідники радості Христового Воскресіння, що стало не тільки подією життя Ісуса, але і основою нашої віри. Ми віримо не тільки у жертву Ісуса на хресті і погребення, але віримо, що Він вокрес, що живий.
Як каже апостол Павло : Коли ж бо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша! 1 Коринтян 15:14.
Воскресіння є поясненням того, чому християни не мають страху  ні перед ворогами, ні перед злою силою, бо любов все перемагає. Нема страху ні перед смертю – бо кожного з нас чекає воскресіння і життя вічне.
Яка би не була ганебна смерть, чи знищення – Христос все переміг! Де є Бог, там смуток перемінюється на радість!
Памʼятаймо, що Страсна пʼятницю тривала лише один день, а подія воскресіння має відгомін на ціле наше життя, на цілу вічність. Саме Воскесіння надає нового значення усім стражданням, які стають перехідним етапом в житті людини, що має завершитися вічною радістю! Читати далі Приходимо вшановувати померлого чи живого? Неділя про Йосифа з Ариматеї та мироносиць

Мир вам! Неділя про Тому віруючого!

Loading

Христос Воскрес! Дорогі браття і сестри, свідки воскреслого Христа!
Сьогодні у цю неділю ми продовжуємо святкувати Торжество Воскресіння нашого Господа Ісуса Христа. Відгомін цього торжества буде продовжуватись кожної неділі року. Це означає, що подія воскресіння є не лише подію життя Ісуса Христа, але ще й стосується найперше учнів і всіх тих, які послідували за Ним, щоб стати Дітьми Божими.
Відразу після Свого воскресіння Ісус впродовж 40 днів обʼявлявся апостолам і утверджував їх у вірі.
Сьогодні ми чуємо про початки цих об’явлень. Коли апостоли закриті від всього світу, і мабуть один перед одним, зустріли Христа, який став посеред них у домі, що був дуже знаковим для них усіх. Саме в цьому домі була їх остання зустріч – остання вечеря. Тепер вони тут зібрались в очікуванні незнати чого.
Дозволю собі припустити: чи вони могли би відкрити ті двері замкнені, які були закриті зі страху перед юдеями? Бо насправді страх блокує людину закриває її перед всім, що може бути загрозою для неї. Ми з малку навчені ховатись від небезпеки. Тому, коли закриваємось, то переконані, що цим бережемо себе від гіршого. Але чи буде “краще”?
Ісус не стукає в двері, Він просо стає посередині. Це вказує на те, що Господь хоче бути в центрі нашого життя і наших стосунків, але те є важлива причина. Він єдиний це робить задля нашого добра. Стає, щоб привернути увагу і щоб кожен почув те, що Він проголосить: Мир вам!
Це гарний знак того, що Ісус хоче увійти в наше життя, в його середину, і це робить тільки для того, щоб там залишити мир!
Можливо апостоли, які почули про воскресіння Ісуса у своєму серці могли фантазувати, що Він прийде задля того,  щоби сварити їх, але Він прийшов, щоб принести мир! Читати далі Мир вам! Неділя про Тому віруючого!