Боже, дякуємо тобі за дар спасіння для нашого народу

Loading

В історії нашого народу є багато впливових осіб, котрі змінили хід історії свого життя і життя цілого народу. Освячення київських земель і народу Руси в історії нашого народу – це був відважний крок у сторону спасіння цілого народу. Християнство крім спасіння окремих душ, які повірили у Христа, принесло спасаючу дію ще й для багатьох племен, які об’єднувались тепер не тільки під керівництвом єдиного провідника політичного, а тепер були в одному духовному навчанні. Християнство ставило на один рівень і багатих і бідних, можновладних і незахищених.
Слідкуючи далі за історією нашої країни, можемо побачити великий розвиток і розквіт нашої нації. Не дивно, що і тепер згадуючи про слов’янські народи на заході підкреслюють, як одну із цінностей , глибоку духовість.
Цю духовість нищили всі вороги нашого народу. Знали, що коли знищать у нас Боже благословення, то потім буде легше знищити цілий народ. Але хіба можна знищити Боже благословення?
Виявляється, що можна… Сама людина може відмовитися від нього і таким чином зректися всього, що допомагає у щасливому процвітанні як окремої особи, так і всіх, хто є поруч.
Наші предки Ольга, Володимир, Ярослав та інші думали за спасіння своєї душі і за спасіння цілого нашого народу. Хто є керівник без людей, хто є люди без керівника?
Можна тільки радіти, що наші славні керівники не відмовились від Благословення. Їх тому і називаємо святими керівниками. Цікаво, а скількох наших керівників ми можемо назвати святими. Цікавий факт: раніше люди проголошували особу святою, а церква потверджувала. Отож, скільки сьогодні з нас викрикне у сторону політичного керівника: Святий!?
А як би хотілось. Мати когось, кого би хотілось назвати Святий, Великий, Мудрий … Де ж ви наші князі? Де ж ви ті, які маєте повести наш народ до спасіння?

Залишити відповідь