Будьте, як Отець ваш…

Дорогі браття і сестри,  в уривку Єванглеії від  від Луки 6:31-36 Ісус закликає нас до МИЛОСЕРДЯ і як приклад залишає нам образ Свого і нашого Бога – Отця.Багато значимість термінів
Любов, милосердя – це слова терміни. Вони містять у собі багато інших слів, у них є глибока сутність, вони є дуже значимі слова. У сучасному спілкуванні слова можуть мати різні значення, інколи протилежні. Ось тому ми маємо часто перепитуватися, уточнювати: ” А що ти розумієш під цим терміном, коли кажеш це слово, коли вживаєш цей вислів?”.
Ми, християни, і у нас є християнське бачення на цінності в нашому житті, тобто бачення Христа Ісуса, який нам передав Своє поучення. Наші предки повірили Йому і почали наслідувати, передали нам Його науку. Тепер ми покликані зберігати Його науку найперше серед нас, а потім свідчити це світові.

Звернімо увагу на ці слова:
” І як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм і ви так само. Коли ви любите тих, що вас люблять, яка вам заслуга? Таж бо й грішники люблять тих, що їх люблять. І коли чините добро тим, що вам чинять, яка вам заслуга? Та й грішники те саме чинять. І коли ви позичаєте тим, від кого маєте надію назад узяти, яка вам заслуга? Адже і грішники грішникам позичають, щоб відібрати від них рівне. Ви ж любіть ворогів ваших, добро чиніте їм, і позичайте, не чекаючи назад нічого, а велика буде ваша нагорода, й будете Всевишнього синами, бо він благий для злих і невдячних “

Частину, а може цілковито ми це стараємось виконати у своїй сім’ї. Саме на цій моделі МИЛОСЕРДЯ творяться наші християнські сім’ї. Ми це пережили на собі, коли батьки нас родили, забезпечили, виховали, виявляючи своє милосердя і тепер ми продовжуємо їхню справу. Дехто зумів це розширити на цілу родину. Ісус закликає нас це розширити далі. Коли ми не будемо зберігати цих слів, то сім’я розвалиться.

Добре, щоб такі відносини були у нашій церковній громаді і почали поширюватися далі. Тоді ми будемо закваскою у цьому світі. Адже закваска мала, а ціле тісто заквашує, перемінює, наповнює…

Слова заохочують, а приклад потягає
Так і є, що ці слова не є вигадкою, чи просто ілюзійними закликами. Отець Небесний із Своїм Сином і Духом – це свідчить, показує на собі. У святому Письмі це явно показано, багато з нас можуть це потвердити у своєму житті.
Ось тому заклик: “Будьте милосердні,” нехай буде завжди із особливим акцентом  “як і Отець ваш милосердний.”, щоб не відійшли від Еталону Божого Милосердя, від якого постав цей світ і утримується.

Залишити відповідь