Живемо, щоб мати життя вічне, будучи досконалими в любові

Дорогі браття і сестри у Христі, з передостаннім кроком у приготуванні до Великого посту Свята Церква закликає нас пригадати про Друге Пришестя Ісуса Христа в Його Славі: “Коли Син чоловічий прийде у славі своїй, і всі ангели з ним, він сяде на престолі своєї слави.”(Матея 25, 32).
Царство Боже проголошене Ісусом Христом тут на землі звершується у всій Своїй Славі в часі другого Його приходу. Таким чином все, що ми робимо тут на землі, може бути важливим приготуванням до того, що відкриє нам дорогу до вічності з Ним. Тому доходимо до простого висновку, що ми живемо в стані очікування зустрічі із Спасителем, щоб при кінці світу цього увійти в Його славу.
Живе очікування живого БогаЦе очікування не є мертвим і нудним чеканням, а радше активним приготовленням до зустрічі із Ним. Господь заповів своїм апостолам, своїм учням і нам усім, щоб ми чекали Його. Виконуючи Його Заповіти, ми показуємо, що наше очікування є дієвим, живим. Ми повірили Його словам і живемо вірою згідно Його науки.
Наше діяльне очікування виявляється в заповідях любові.
У кожній потребуючій людині ми можемо побачити Його і такі люди, вже не стають для нас тягарем чи загрозою для нашого комфорту щасливого життя, можуть нам нагадувати про живу присутність, адже задля таких Він прийшов, щоб спасти їх, віддаючи своє життя. ”Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх найменших братів, ви мені зробили”.(Матея 25, 40).
Після повернення Сина до неба, цю святу місію продовжує ми і по завершенні нашої місії, подібно до Нього, так будемо взяті зі Ним, входячи у Його славу.
Нашим дієвим очікуванням ми показуємо, наскільки ми уподібнюємо себе до Нього – стаємо дкосконалі.
Христос є нашим зразком досконалої людини і ця досконалість проявляється в жертвенній любові.
Цей світ пропонує нам досконалість у зовнішньому у тілі, у людській славі, багатстві, використанні розуму, але переконуємось, що така досконалість є дуже відносною і проминаючою.
Досконалість Христа, в якій ми беремо участь, є правдивою і вічною: бути досконалими в любові!
Цей світ щоразу виразніше пропонує нам пошук щастя завдяки технології і комфорту, але самі добре бачимо, що це тільки віддалює нас один від одних.
Блаженство, яке проповідуване Христом і засвідчено Його прикладом – це жетвенна Любов. Хто любить – Той ввійшов у блаженство, інші стають учасниками цього.
Дорогі браття і сестри, діти Єдиного Бога Отця, якщо будемо проявляти наше милосердя до потребуючих людей в ім’я Бога, чи не відчує наше серце Його Божественну присутність серед Своїх дітей, яким ми удостоїлись послужити?
Бог є любов! Хто перебуває в Любові, той перебуває в Бозі!
Як це чудово молитися і відчувати, що серце брата-сестри, що творить діла милосердя з тобою, також сповнене пережиття великої любові Бога. Молитися – це вивляти любов, перебуваючи в Любові, роблячи діла любові.