Тоді, коли Господь любить тебе більше, ніж матеріальне добро

дорогі браття і сестри у Христі, в історії про біснуватих з Ґадарин краю ми можемо дізнатись і про велич Божої сили, якій підкоряються злі духи, і про велич Божої любові, якій підкоряється Він Сам, коли шанує вибір людей, котрі бажають, щоб він їх покинув.

Минулої неділі ми говорили про поганського сотника, котрий прийняв Спасителя, а тепер ми згадуємо про інших поган, які прогнали Ісуса і відкинули Спасіння, незважаючи на явні чуда і знаки.

Відкрита любов не має страху перед злом

Спочатку дивує така поведінка Христа, котрий немов би йде на діалог із злими силами, немов домовляється з ними, але з часом ми бачимо, що в такий спосіб Господь викриває правдиве обличчя того, котрий сам мучить перед часом і веде до загибелі тих, над котрими панує.

Господь показує себе, як правдивого Спасителя від мук і як того, хто шанує життя людини.

Так є в нашому теперішньому житті ми часто  чуємо закиди диявола щодо Бога, але всі вони зникають, коли ми дозволяємо Богові діяти і всі дії диявола показуються своє правдиве обличчя.

Сам Господь неодноразово наголошував: «вчинки мої говорять про мене». «Добре дерево не може поганих плодів родити».

 

Бог нас досвідчує, відкриває Свої діяння, але як ми їх сприймаємо?

Коли прийшли люди і побачили наслідки діянь Спасителя і погубителя, то вони отримали великий духовний досвід, побачили явні знаки Бога, який визволяє і рятує, і диявола, котрий хитрує, опановує і знищує.

Але знаємо з цієї історії, що на жаль люди зробили вибір, в якому відкинули Бога.

Пригадаймо і ми, коли Бог приходить в наше життя, як ми Його приймаємо? Чи довіряємо далі, навіть тоді, коли стаються матеріальні втрати? Інколи ми думаємо, що це Божа вина, але насправді – це Божий допуст, щоб нам не стало гірше.

 

Бог шанує наш вибір

Господь покірно відходить, бо всі ми знаємо, що правдива Любов не чинить насильства і вміє чекати, не має страху залишити, бо вірить у наступну зустріч.

Так чинить правдивий Син Божий!

Коли учні та інші мали трудність розпізнати, хто є насправді Ісус, то злі духи відразу роблять визнання: Він є Син Божий.

З цієї короткої історії ми бачимо ознаки, які вказують, що це означає бути Сином Божим

– це не мати страху перед злом,

– це спасти людину, навіть ціною втрати матеріального, щоб відчула себе любленою Богом,

– це покоритися вибору людини, щоб показати правдивість своїх намірів.

 

Дорогі браття і сестри, ми покликані наслідувати Ісуса, Сина Божого. Покликані стати дітьми Всевишнього, котрий виявляє Свою Любов і на добрих, і на злих. Бачимо, як Його Любов проганяє зло, і бачимо як легко можна відкинути і прогнати Його любов.

 

Аудіо запис
ГЕНУЯ

САВОНА