Світ змінився в добру сторону! Дивно? Правда?

Loading

Нас вражають події, що не є звичайними, нас вражає поведінка людини, яка не є людською. Ми дивуємося цьому, а деколи навіть жахаємося, показуючи цим свою відповідь через внутрішні емоції і незадовлення. Одного разу великий духовний чоловік сказав: “У новинах мало розказують про добрі вчинки, бо вони природні, а неприродні вчинки увагу привертають більше. Саме тому частіше показують незвичні факти, приваблюючи цим глядачів”. А що ви скажете на те, коли нас дивує справжня людська поведінка?
Це зауважив за собою, коли один молодий чоловік розказав свою історію з життя. Читати далі Світ змінився в добру сторону! Дивно? Правда?

Притча про двох священиків у храмі

Loading

Отець У величавий храм на празник прийшло багато людей та з’їхалось багато священиків. Було справді дуже урочисто і, навіть, можна було сказати: божественно. Хор співав нові твори, люди поступово наповнювали храм, а святі отці заходили поважно у Святеє Святих.
Серед отців був один у довгій новій рясі, гарно причесаний, з пишною бородою. Він побожно перехрестився, підійшов до тетраподу, поцілував ікону і вклонився людям, як велів устав. Витягнув молитвослов і почав возносити до Бога свою молитву: молитва перед відправою Літургії. Відразу люди зауважили його – це дійсно був зразковий священик. Читати далі Притча про двох священиків у храмі

На святий Йордан дякую Богу за тих, хто мене охристив

Loading

PhotobucketНародилась дитина. Її обгорнули, дали їсти, прийняли у свої теплі обійми. Все по-людськи, правда? Нікому навіть на думку не спало, щоб зробити щось інше, бо кожен добре знає, що мале дитя загине без опіки, захисту і забезпечення необхідним.
Далі їй дали ім’я і зачислили до суспільства людей, вказуючи на націю і громадянство. Це для того, щоб була також захищена державою, співвітчизниками, і також, щоб була ясність, у якому дусі та традиції має бути вихована. Адже людина не середнього роду, і не може бути нейтральною.
Крім матеріального-фізичного та суспільного світу існує ще й духовних світ. У цьому світі теж потрібна підтримка і опіка. У тому духовному світі існує духовна боротьба: і є той, хто бажає нам щастя і є також той, хто стоїть по стороні зла, саме він тільки і чекає, щоб знищити кожне людське створіння покликане бути Божим дитям. Що робити у цьому випадку? Потрібно її захистити так, як ми її захищали від видимої небезпеки? Чи потрібно чекати свідомості і згоди? Читати далі На святий Йордан дякую Богу за тих, хто мене охристив

Христос Хрищається! Брате, Сестро Люблені Богом

Loading

Вітаю усіх із Йорданським очищенням!
Господь сповняє на собі необов’язкове, але дуже важливе!
У нашому житті наш розум, подібно до уст Івана Христителя, буде переконувати нас, щоб не виконувати речі “необов’язкові”: молитися тоді, коли нас нічого не турбує, каятися в гріхах тоді, коли душа не відчуває провини через засліпленість від гордості, читати і пізнавати Бога тоді, коли здається ніби вже все знаємо про Нього…. Читати далі Христос Хрищається! Брате, Сестро Люблені Богом

Щоб прийняти святе, ми повинні відмовитися від злого

Loading

Коли приходимо до храму, стаємо на молитву чи просто перебуваємо у Божій присутності, то часто маємо бажання немов набратися святості. Це бажання є цілком природнє. Ми шукаємо за добрими людьми і добрим середовищем, бо відчуваємо, що від того ми самі стаємо добрішими.
Бог нас радо благословить і охоче дарує нам свої ласки, освячує нас. Ми добре знаємо, який є наслідок від Божої благодаті. Саме тому часто її шукаємо і використовуємо кожну можливість наповнитися нею. І добре робимо. Читати далі Щоб прийняти святе, ми повинні відмовитися від злого