За чиї гріхи людина терпить? – це по-людськи, а по-Божому?

Христос Воскрес! Дорогі браття і сестри у Христі, читаючи уривок Євангеліє від Івана про зустріч Ісуса із сліпонародженим, можемо зауважити, що учні Ісуса торкають дуже делікатну тему: “за чиї гріхи людина терпить?”. Бачимо, що вони вже мають відповіді на ці запитання, але ні одна із них не була правильною.

Ми також є учнями Ісуса і в нас також час від часу можуть виникати запитання.
Особливо, коли бачимо людей недужих, важкі життєві ситуації та різні катаклізми, подібно до епідемії.
Керуючись нашою людською логікою, ми доходимо до висновку, що в світі все має причинно-наслідковий зв’язок. Невипадково людська мудрість, натхненна Божим словом, говорить: “що посієш, той пожнеш”.
Не випадково вона звертає увагу на фізичні матеріальні явища, які стаються із згідно законів природи. Таким чином ми можемо передбачити багато того, що може статися в нашому житті згідно цієї логіки.
Тому, коли учні дивилися на сліпонародженого, то згідно їхньої людської логіки, хтось мусить взяти відповідальність за те, що з ним сталося.
Але …. Читати далі За чиї гріхи людина терпить? – це по-людськи, а по-Божому?

Tрансляція наживо: Приготування, Проведення, Завершення. Перші кроки у служінні для церкви

Найперше хочу подякувати вам за те, що ви прийняли запрошення послужити церковній спільноті у цей особливий час. Відразу хочу наголосити, що жодна віртуальна зустріч не може замінити живої зустрічі, тому ми використовуємо такі трансляції тільки для того, щоб підтримати один одного і підтримати життя нашої спільноти, яка хоч на відстані, але далі залишається об’єднаною в Сопричасті один з одним перед Богом! Тому для нас основним критерієм є зберегти живі відносини і прямі трансляції можуть хоч трохи послужити в цьому.

Небіймося, але будьмо обережні.
Це є інструмент, яким потрібно навчитися користуватися. Якщо кілька років тому цим інструментом могли користуватися лише виняткові люди, які мали доступ до техніки, то тепер майже кожен має мінімальні технічні засоби, щоб зробити те, що раніше було неможливо. Aле крім інструментів потрібно мати ще й знання як ними користуватися. Тому пропоную вашій увазі кілька порад, які зможуть допомогти нам зробити перші кроки у цьому служінні для церкви. Читати далі Tрансляція наживо: Приготування, Проведення, Завершення. Перші кроки у служінні для церкви

У вас було бажання ув’язнити Бога, щоб Він МУСІВ?

Христос воскрес.
Дорогі браття і сестри у Христі, об’єднані у спільній молитві у наших домашніх церквах. У цю неділю ми читаємо зворушливу розповідь про недужого чоловіка, який 38 років нездужав. У час Великого свята, у суботній святковий день серед великої кількості людей, а особливо хворих, у цьому Святому місці Ісус вибирає саме цього чоловіка, щоб його оздоровити. Це викликало велику полеміку, яка навіть поручила тему гріховності, або неправильності.
Звичайно, що тут можна запитатися: “А при чому тут взагалі гріх?” Ми ж згадуємо про зцілення людини, які ніхто не міг допомогти! Чому не зазнали критики ті, хто довший час дивився на цього чоловіка і … і нічого не змінилось в його житті.
“Витезда” – так називалася овеча Купіль, а з грецької Βηθεσδά означає «Дім Милосердя».
Значить чоловік прийшов до місця Милосердя! Читати далі У вас було бажання ув’язнити Бога, щоб Він МУСІВ?

Бог не позбавляє себе першості

Він перший серед всього, що є і що було. У цьому є Його велич Творця, що дає початок усьому, а ми лише входимо в Його славу.

У події воскресіння Сина Божого маємо, ще один доказ цього першенства: Бог прокладає шлях усякому народженому на цій землі, щоб привести до неба.

 

Людські зусилля марні, щоб випередити Бога. Уся людська історія наповнена прикладом, як людство рветься немов в перед. Біжить кудись… Ми це благородно назвали «розвитком». Але в чому полягає цей розвиток? Перевершити Бога? Стати незалежними від Бога і мати різні гарантії забезпечення доброго життя?

Щоби людство не видумувало і чим би воно не запевняло в ідеальних винаходах, все рівно прийде момент і все це буде лише доказом недосконалості. Читати далі Бог не позбавляє себе першості