Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього: пам’ять про твоє спасіння

Це свято, як і інші великі Торжества, звертає нашу особливу увагу на наше Спасіння, щоб ми пам’ятали про велику Божу любов щодо нас. У кожному святі ми пізнаємо, як Бог старанно робив все, щоб відкрити Свою Любов і повернути нам втрачене щасливе життя, Рай.
Щоб бути в небі, потрібно хотіти бути з Богом.

Якщо запитати у кожного з нас: “Чи ти хочеш бути з Богом?”, то ніхто би не відмовився. Але, якщо подивитися на наше життя, то побачимо скільки багато часу ми залишається без Бога. Його не відкидаємо, але про Нього не завжди пам’ятаємо. Деколи живемо так, немов би Його і не існувало. Не думаю, що ми хочемо не зауважувати Бога у нашому житті.
Може ми рідко згадуємо про Нього?
Людині властиво забуватися. А ще й ворог нас відволікає, пропонуючи нам різні клопоти, різні переконання та все інше, що нас непомітно залишає на самоті, тобто без Бога. А вже тоді “один в полі не воїн”.
Воздвигаємо, виставляємо, носимо, пам’ятаємо
Апостол Павло каже: «Бо ж слово про Хреста тим, що гинуть, – то глупота, а для нас, що спасаємось, — сила Божа!» (1 Кор. 1:13).
Кожний християнин з пошаною ставиться до смерті Ісуса на хресті. І кожний цю пам’ять несе через своє життя. починаючи від хрещення, коли дають натільний хрестик, аж до смерті, коли на гробі ставлять хрест. Ми прокидаємось і благословляємо самих себе знаком хреста і коли лягаємо спати, коли їмо і коли починаємо працю.
Саме цим ми зберігаємо пам’ять про хресну смерть, саме через цю пам’ять ми відновлюємо бажання бути учасником Діла Відкуплення, що звершилось на Голгофі.
Господи, помилуй і Тебе також?
Під час першого воздвиження хреста, народ багато разів взивав “Господи, помилуй”. Коли віруюча людина дивиться на хрест і пригадує своє життя, у неї виникає природня молитва – прохання про помилування. Господь прийшов на землю, щоб нас Спасти і заради цього віддав Своє життя, як викуп за багатьох. Нам залишається лише прийняти це Спасіння і почати жити так, як Він нам запропонував. Нехай Кожного разу, коли ми будемо дивитися на хрест, нехай лине молитва про помилування і нехай оновляється бажання продовжувати ЛЮБИТИ БОГА та БЛИЖНІХ

Залишити відповідь