Простити і дарувати Милість від Бога

Loading

Дорогі браття і сестри, ми робимо п’ятий крок до зустрічі із Благословенним часом Великого Пасхального посту, у якому маємо нагоду ще більше заглибитися у роздуми над нашою Богоподібністю, тобто наскільки ми подібні до Бога і як потрібно відновити в нас Його образ і подобу? Пригадка про прощення. ( Мт. 6,14)  не є випадковою, адже прощення є найбільшим виявом любові щодо грішників, прощення є даром, що сходить з висоти і повертає життя, де гріх заподіяв смерть. Примиритися і виявити милосердя Бога, що замешкало у нас Входимо у Святий Піст! Пора особливої радості і особливої доброти. Яким буде цей піст? Кому він принесе радість і як виявиться доброта? Побачити себе із середини і поглянути чистими очима  на цей світ, щоб повернути до Божої простоти. Маємо статати простими у наших думках, у наших висловлюваннях, у наших вчинках. На початку посту простімо один одному, щоб примирені “в мирі” почали творити молитву, приностити жертви стриманості і діла милосердя. Лише чисте серце з радістю і легкістю зможе виконати докінця свої постанови перед Богом, про  які згадає таємно у молитві. Допоможи нам всім, Боже! Молитва 30 хв приватної чи спільної молитви щодня. Бодай раз в тиждень роздуми про Хресну жертву Ісуса. Милостиня  Поглянути довкола себе і побачити потребуючих не тільки матеріально, а духовно, фізчино, морально… виявити свою близькість як видиму, такі невидиму, тобто ділом і молитвою. Простіть і ви мені …. і відпустіть мене на цей час освячення і відновлення образу Божого затертого моїми пристрастями та гріхами

Залишити відповідь