Бог хоче, щоб ми були зараз щасливі!

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі,  сьогодні читаємо уривок Євангелія від Матея 6:22-30
Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись.
і далі читаємо 32  Про все те побиваються погани. Отець же ваш небесний знає, що вам усе це потрібне.
Це дійсно потішливі слова, це дійсно добра новина, особливо для тих, котрі мають великі труднощі і проблеми в житті.
Турбуйтеся, клопочіться – ці слова ми вживаємо тоді, коли є якась складна ситуація і потребує більших зусиль ніж звичайно.  Ми знаємо, що з турботою і клопотанням зникає спокій, а вже при неспокої малі речі стають великими клопотами.
Одним із джерелом клопотання є невгамовані бажання.
На жаль наше життя дуже часто ми самі ускладнюємо. Насправді Бог дарував людині життя простим і чекає він неї простоти. Секрет щастю полягає в простоті, чим простіше життя, тим воно і прекрасніше.
Але неправильне розуміння життя і щастя  штовхає людину до різноманітних бажань. Людина не вдовольняється тим, що має, і стремить мати щось інше, бажаючи його здобути за будь-яку ціну. Багато зусиль йде на це, ставить собі вигадані цілі і тратить ціле життя на те, щоб їх здобути, а в кінцевому результаті доходить до розуміння, що життя пройшло швидко, але не було прожито, радості життя у ньому було мало. Зустрічаєш сучасну зажурену людину і не має у ній внутрішньої радості. Має тільки радість зовнішню через матеріальні речі, через тілесні розваги, через зовнішні досягення і успіхи серед людей. На фоні яскравості сучасності, все ж спостерігається загальний похмурий смуток. Ми ще називаємо таке суспільство розвинутим? А може запутаним в сіті штучного, фальшивого щастя? Ось так живемо в ілюзії, що колись буде краще! А Бог хоче, щоб ми були зараз щасливі!
Недаремно Господь перестерігає нас: Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити – і мамоні.
І справді так є, ми або будемо жити по Євангелії, або ж будемо жити за чиєюсь філософією, мючи інше розуміння життя. Поєднати різні між собою поняття, тим більше жити за ними – це нереально.
Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі 26  Гляньте на птиць небесних: не сіють і не жнуть, ані не збирають у засіки, а Отець ваш небесний їх годує! Хіба ви від них не вартісніші?
Вони, творіння Господні, уміють вдовольнятися тим, що мають із того є щасливі, прекрасні! Це вони роблять за їхніми інстинктами, а Бог хоче від нас нашої згоди…
Погляньмо довкола нас і оцінімо те, що Бог нам дарував, поблагодарімо за це і розвиваймо його, помножуймо його, як це сказано у притчах. Але не шукаймо щастя деінде, де можливо інші можуть мати, але це не означає, що це може бути твоїм.
33  Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться.
В іншому місці Ісус каже: Царство Боже є всередині вас! Якщо воно є в середині нас, значить ми недалеко він нього? Недаремно мудреці казали, що відстань він від розуму до серце є малою, але шлях є довгий. Багато почули про це Царство, а скільки серцем повірили в нього? Цей скрарб може знайти, той хто  живе в простоті, тобто не ускланює життя.

Залишити відповідь