Господь не покидає грішних, навіть, якщо вони опановані злим духом

Loading

“Тоді все населення Геразинської округи почало його просити, щоб відійшов від них, бо великий страх огорнув їх. І він увійшов до човна й повернувся. 38  А чоловік, з якого вийшли біси, просив Ісуса, щоб бути з ним, але він відпустив його, кажучи: 39  “Вернися додому й розкажи все те, що Бог зробив тобі.” Пішов той, сповіщаючи по всьому місті, що Ісус зробив йому.”
Євангелія від Луки 8:26-39
Дорогі браття і сестри у Христі, історія про людину, котра була опанована злим духом, а отже перебувала в духовній боротьбі показує Велике милосердя Спасителя і жорстокість окремих людей, що підбурили натовп, щоб ті вигнали Ісуса і щоб Він більше не турбував їхнього життя.
Подивляє поведінка Спасителя: не обурюється, не погрожує, не мстить за таке приниження і несправедливість. Хоч Він це міг чудово зробити, як це показав приклад із вигнанням легіону диявольських духів.
Це справжня сила – могти, але не використати заради якоїсь низької цілі. Господь проявляє велику любов до людини, якій дарував свободу вибору і поважає її вибір. Спаситель не нав’язує своєї присутності, не переконує, не шукає доказів, а просто повинується вибору натовпу. Йде геть.
Тут звертаємо увагу на групу людей, які можуть бути помічними, а можуть бути і нищівними. У даній історії можемо побачити, що група людей не допомагала потребуючій людині, а навпаки – допомогала злим силам, щоб ті знущалися ще більше з одинокої, покинутої людини. Відповідна реакція зціленого чоловіка, коли той виявляє бажання піти з Ісусом. Не хотів залишитися із своїм народом.
Ісус не задовольняє прохання, але навпаки, мабуть на великий подив усіх, Спаситель висловлює своє прохання: “Вернися додому й розкажи все те, що Бог зробив тобі.”
Як? Хіба таке може бути можливо? Колишній слуга злих сил, тепер стає проповідником Євангелії? Тобто буде свідчити те, що Бог зробив людині? Так, саме так. Бог поважає вибір людини, але не залишає її в самотності із злими силами. Там, де Ісус не міг прийти має йти тепер він. Хто би міг подумати, що недостойний, останній серед людей тепер буде носієм Божого слова. Бог проявляє велику довіру. Бог не дивиться на минуле людини, Він бачить нас у теперішньому часі. Ось тому, легко любити і прощати.
Ми, християни, маємо пам’ятати, що Ісус нас любить і виявляє довіру до нас, незалежно від нашого минулого і того, що люди думають про нас. У світлі сьогоднішніх роздумів Бог кожному каже: “Вернись до своїх рідних, друзі, співпрацівників та інших, які відкинули Христа  і свідчи їм те, що Бог зробив тобі”
Бог потребує нашої помочі, щоб ми несли свідчення того, що Бог нас любить і хоче допомогти нам змінити наше життя. Будьмо мужніми і сміливими. Якщо не ми, то хто буде розказувати про те, що Бог зробив для нас?

Залишити відповідь