Чудо помноження хліба було лише 2 рази. Чому?

Loading

чудо хлібаБог творить чудо з нашою допомогою
Бог, щоб залучити людину до її спасіння, заохочує до співпраці. І тут немає гордої поведінки Бога, бо показує, необхідність спільного діяння. Ісус часто запрошував людей, щоб вони співдіяли із Його чудодійною силою. Пригадаймо зцілення людей. Уздоровлення відбувалось спільними зусиллями. Тому не дивно, що апостоли деколи впадали у дитяче захоплення від сили, яку отримали від Христа. Але і ця сила не була для розваги публіки, але завжди для добра людини і виконання Божої волі.
Чудо нас має зближувати до Бога
Кожне чудо має нас зближувати до Бога. В іншому випадку воно нам пошкодить. Люди, після чуда із хлібом, шукали за Христом, бо хотіли «легкого хліба». А «легкий хліб до добра не приводить». Ще по сьогодні історики закидають римлянам минулих століть, що це вони знищили Римську культуру через гасло “Хліба і видовищ”. Мабуть тому Ісус зробив таке чудо лише двічі.
А з іншої сторони, чудо – це дуже небезпечне явище і для тих, через кого Бог виявляє свою силу. Деколи люди, отримувавши дар чудодійної сили, впадали в гріхи: гордості, лінивства, захланності. В результаті – самі гинули від цього дару. Самозахоплююча думка легенько штовхала до гріха Люцифера  привласнити Боже, а тут вже і не далеко, щоб стати ворогом Бога i втратити все.
Дехто із духовних отців застерігає шукати чудес! Чудеса не спасають. Спасає віра і любов в добрих ділах.
Ми є свідками чуда кожного дня
Притча про помноження хліба випадає у цю пору року. У час, коли все підготовляється до збору врожаю, а дехто жнива вже почав. Читаючи цю історію із помноженням хліба, можемо зауважити, що для нас землеробство стало звичною річчю: сіємо, доглядаємо та збираємо плід нашої праці.
Та той, хто є землеробом, той добре знає, що ці прості слова є насправді довгим роком плідноїпраці і ризикованих старань. Кілька помилок і врожаю може не статися. І навіть тоді, коли все робиш безпомильно, всерівно допускаєш можливість втрати.
Золотим часом вважається збір врожаю. Коли сієш трошки, а збираєш у тридцять/сто разів більше. Чи це не чудо?
Таких чудес помноження маємо багато: народження дитини, помноження усміху… і всі вони нехай ведуть до Бога.
Мабуть так і є, бо такі чуда стаються більше ніж 2 рази. 😉

Залишити відповідь