Петро іде по хвилях життя

Loading

Іти по воді – це справжнє чудо
Петро побачив Ісуса і не здивувався дуже, бо ще залишились враження від чуда із хлібом. І коли інші апостоли злякались, то він насмілився випробувати Учителя.

«Тоді Петро озвався до Нього і каже: Господи, коли це Ти, вели мені прийти по воді до Тебе. — Іди! — сказав Ісус.»

Петро стає свідком і учасником чуда. Йде по воді. Але усвідомивши все, у час, коли захоплення минуло, тоді починає сумніватися у собі і в Учителі. Під сумнівом руйнується віра і апостол починає потопати.

У цій історії можемо побачити своєрідне пророцтво щодо життя Апостола Петра.
Ісус приготовляв Петра до того, що той колись піде по хвилях життєвих випробувань і буде йти до того часу, поки буде дивитися в очі Ісуса. Коли ж відведе свої очі, то жахнеться і злякається. Наслідком такої паніки буде його “потопання”-зрада.

У цій же історії можемо віднайти себе, історію своєї віри

Багато людей, які колись були активними при церкві, повторили шлях Петра. Спочатку жили радістю свого ентузіазму, були під захопленням. Вони немов ішли над хвилями трудностей.
Це захоплення з часом пройшло і почалось усвідомлення реальних трудностей. Дехто заламався …
Якщо подивимось на причину упадку, то можемо змінити, що замість того, щоб далі дивитися на Ісуса в часі випробувань, дехто почав дивитися на людей. А що люди роблять, що люди скажуть.
Дивитись на людей – це то саме, що дивитися на хвилі у морі. Хвилі постійно змінні, неспокійні і постійно розбурхані.
Саме тому, дивлячись на людей, ми теж можемо злякатися від змінності їхньої поведінки, поглядів, обіцянок і наслідком може бути наше потопання, втрата віри, втрата колишніх благородних цілей.

Що врятувало Петра? –молитва.

«Та, побачивши, що вітер сильний, злякався, почав потопати й скрикнув: Господи, рятуй мене! Ісус зараз же простягнув руку, вхопив його…»

Маємо навчитись від св.Петра рятувати свою віру: постійно молитися, а особливо у хвилинах наших випробувань.
Витримає той, хто покладеться на Бога. Бог його врятує. Так сталось із Петром, так станеться з Тобою.

Євангеліє від Матея 14, 22-34

2 коментарі до “Петро іде по хвилях життя”

  1. Цікавим, на мій погляд, у постаті Петра є те, що будучи свідком та учасником тих великих чудес, зокрема і ходьби по воді, воскресіння Лазаря, доньки Яіра, юнака з м. Наїн та ін. чудес він все ж таки зрікся Христа перед випадковими перехожими.
    Це є дуже повчальним і актуальним як сотні років тому, так і сьогодні. Переживаючи чудеса навернення, бачачи як Бог простягає нам руку як тільки скрикнемо: “Господи, рятуй мене!”,
    та як все налагоджується, не помічаємо як уже тричі зреклися Того, кому так щиро щойно присягали на вірність і обіцяли більше не ображати, і не завдавати болю своїми гріхами…

Залишити відповідь