Бути віруючим не тільки в храмі, не тільки на кілька хвилин, не тільки, коли тобі дуже треба

Loading

Дорогі браття і сестри!
Наша віра виявляється не тільки у критичних ситуаціях, важких хвилинах, складних обставинах. Нашу віру  видно кожної миті нашого життя, при кожній ситуації.
Бог є з нами завжди і всюди і тому віру нашу в Його присутність можемо завжди і всюди
Наше духовне життя має йти в поєднані із нашим матеріальним. Життя з Богом одухотворює нашу матеріальність і наповнює правдивим змістом все, що трапляється з нами.
Коли будемо згадувати про Бога лише при потребі, тоді буде складатися враження, що наші відносини з Ним лише професійні.
Бог наш Батько! і опускати Його на рівень робочого чи співпрацівника – це вияв неповаги.
Богові дуже радо, коли ми до Нього ставимось по родинному, коли пам’ятаємо про Нього у нашому щоденному житі де би ми не були.
Середовище віри творимо ми
Ось поганин-сотник у простоті своєї душі цілковито довірився Спасителеві. Важливо мати середовище віри у щоденні, коли  звичайний людський досвід і необхідні людські якості, як послух, повага, довіра часто присутні у нашому щоденному житті. Це допоможе розвинути і утвердити у нас дар віри.
Слід творити середовище віруючих людей у наших сім’ях, серед друзів, тим паче у церковній громаді. Вірячи і довіряючи людям, яких бачимо, зможемо твердо повірити і більше утвердитися Богу, який для нас є ще невидимий. Отож, відкиньмо те, що псує віру між нами, що викликає сумнів і недовіру, а станьмо свідками великої довіри до Люблячого нашого Небесного Батька.

Залишити відповідь