У нашому серці залишаємо місце, тільки для добра

Loading

Дорогі браття і сестри, ми об’єднані у Дусі Христа, котрий наповнює наші серця: Духом миру і любові! Віруюча людина відрізняється від лукавого тим, що вона вірить в добро і в його силу. Віруючі бачать доброту, живуть нею. Лукавий перекручує її, адже по своїй природі не може радіти із доброти.
У розповіді (Євангелія від Матея 9:1-8)  зустрічаються дві групи людей-грішників: ті, хто був очищений від гріха і ті, котрі вважали себе за праведних, але насправді були носіями гріха.Ісус, знавши їхні думки, каже: “Чого лукаве думаєте в серцях ваших?
Бачити добрий вчинок і думати про лихе – це ознака присутності лукавого духа в серці людини. Злий перекручує, спотворює, заплутує … він є батько всякої брехні. Де темрява, там є відсутність світла.
Злий дух породжує лихі думки, якщо ми спокійно приймаємо їх, то вони стають нашими переконаннями, а далі ми розносимо їх іншим, і так допомагаємо злим силам входити в наше добре середовище.
Ісус дає запитання і пояснює свій вчинок: Вияснює
Природно мати сумніви, адже спокусник не спить. Не добре, коли ми ці сумніви виношуємо, не шукаючи Світла, Істини. Так поступово грішне серце, стає схильним швидше бачити щось недобре, ніж добре.
Щоб перевірити наскільки наше серце наповнене добротою, потрібно запитати себе: чи я вмію радіти з радості іншої людини, чи я вмію підтримати ближнього в час його успіху? А може моя радість проявляється, коли ближнього мого спіткало нещастя чи радію, коли комусь сумно?
Подумаймо над собою, над нашими радостями  і бережімо себе від усякого лукавства
Бережімо наше серце від думок лукавих, що поступово можуть зробити і нас лукавими. Так темрява може поглинути нас.  Наповнюймо себе Духом Христа, наприклад: через молитву. Коли молимось, єднємось з Богом. Спілкумось із Христом, запитуємо і отримуємо відповіді, то наповнюємось Істиною.

Темряву можна побороти тільки світлом, як і злі думки – тільки добрими.
СВІТЛІ ВІДПОВІДІ, ті які вияснюють і несуть світло в життя.
Ісус – Істина, котра просвічує людину!
І тебе?

Залишити відповідь